Малшанс за Стамболова в Лондон

Звездата в леката ни атлетика се спъна в пресявките
Обновена: 5 авг 2012 21:44 | 5 авг 2012 21:35,
101
Малшанс за Стамболова в Лондон
Първото препятствие подведе Ваня Стамболова. Снимка: Reuters

Малшансът продължава да преследва българските спортисти на Олимпийските игри в Лондон.

След като девети ден ни няма в таблицата по класиране на медали, една от големите ни надежди за отличие -  Ваня Стамболова отпадна злощастно.

Лекоатлетическата звезда се препъна в пресявките на 400 м с препятствия.

Европейската шампионка за 2006 година беше сочена за една от фаворитките в своята първа серия. Тя тръгна с последна стартова реакция от 0.222, а след това закачи с опорния си крак първото препятствие и падна лошо.

Възпитаничката на треньора Георги Димитров страдаше от контузия на левия глезен и близо месец и половина беше извън пистата.

Преди отпътуването си за Лондон тя заяви, че все още изпитва болки, като  участието й на Летните олимпийски игри беше под въпрос.

В същото време Сузана Хейнова от Чехия спечели серията на Ваня с личен рекорд от 53.96 секунди и се класира за полуфиналите. Американката Тереа Браун завърши втора с 54.72 секунди.

Още олимпийски новини от Лондон четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
4
 
! Отговори
do 53 - "българ преди 11 години
Nikoi ne ja e pratil - tja sama si e pokrila normativa za da spe4eli pravo da biaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na kirilitsa pi6a samo kogato komunikiram s istinski bulgari, ti ne si ot tjah ...
55
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Изглежда че спира, но реално не е така, инерцията му не падна до финала днес, това му бяха възможностите на Болт, но много слаб старт, той беше последен.Ако стартира като Пауъл и продължи, там може вече да се види нещо уникално като време.
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дразня се на Болт. Искам да му видя възможностите които са на предела му. Той не ги показа и сега.Заяви че може човек като него да бяга в рамките на 9.45-9.50. Само че няма конкуренция *** за да го направи.Днес не 9.58, а 9.50 можеше да направи ,само ако имаше до него спринтьор.Трудно е да спринтираш с въздуха.
53
3
 
35
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Браво на Тервел! Най-малко бронз ще имаме! Дано и за повече да имаме сили!
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ваня се зоби с доста по-некачествена химия от Ивет.Пораженията лицето и са видни ама Ивет ходи да прави вятър тук и там, рекламки, подмазване, интервюта- само като и видиш тиквата от близо и ставаш набожен- възклицанието само ти се изплъзва. Тук не иде реч какво са направили на тази олимпиада, а какво жертват тези спортисти в името на успеха и реализацията- парите са мотивация, подкрепата от нас-също!
51
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !
50
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОООЛТТТТТ! Няма такъв спринтьор. Пак си направи гавра с природата като не се напъна във финалните метри и постигна 9.63. Тоя *** може да бяга и 9.50 само ако иска.Честита олимпийска титла на БОЛТ-най-великият спринтьор.
49
1
 
16
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Болт е НЕНОРМАЛЕН! Страшно бягане! Разцепи направо! Няма какво да се каже!
48
0
 
5
 
! Отговори
do 34 преди 11 години
хахахах точно така си е.... да се чуди човек да се смее ли, да реве ли? положението е трагикомично! дано да видим злато и ние на тая олимпиада, че инак деградацията ще е пълна.
47
0
 
11
 
! Отговори
Veni преди 11 години
Maja mi,koito e anglichanin kaza syshtoto,che detelin trqbvashe da specheli.izobshto ne mi se komentirat nashite spotisti.vijte 1980 godina,bg e spechelila nad 40 medala.a sega dori edin skapan bronz ne moje da vzemem.dokato ne se proumee,che v sporta trqbva da se nalivat pari,a ne v chalgoteki i molove nishto dobro ne ni chaka.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва финалът на 100 метра при мъжете след малко!Най-великият момент в Олипийските игри.Настава зловещо очакване!
45
0
 
14
 
! Отговори
Муца преди 11 години
Защо от Днес.бг се бавят и не пускат разтърсващата новина - "Черен късмет споходи и Детелин на Олимпиада2012"?
44
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ БОКСИРАШ НА ОЛИПМПИАДА. ДЕТЕЛИН СМАЧКА КЕМБЪЛ ВЪВ ТРЕТИЯ РУНД И АНГЛИЙСКОТО *** ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД. БАСИ ГАВРАТА. *** МРЪСНИ, *** ДА ВИ Е.А МАЙКАТА СКАПА СЪДИЙСКА.
43
1
 
14
 
! Отговори
българка преди 11 години
В"Блиц" преди малко излезе материал със заглавие: "Смятах това бягане за ненужно"-т.е. изповед на самата Стамболова. Жената е толкова несигурна и "разочарована" от себе си, че чак мисли вече да ходи на църква?! Кой я изпрати тогава? Чии грешни пари харчи? Няма злоба в искането на българите да се представяме достойно. Търсим причините за безхаберието на висшестоящите.Тя не е била готова, ама някой я е пратил- това злоба ли е?
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхувам се да си помисля колко медала щяхме да имаме още, ако не бяха нацелили на мушката за допинг няколко щангисти в Сеул 1988 г...отнеха им златните медали заради допинг, оставиха ни само двама щангиста с медали, понеже решиха, че за такава малка страна е много да печели златото във всички категории...И пак събрахме 8 златни медала от тази олимпиада. На най-разнообразни спортове. Христо Марков, Йорданка Донкова, Ваня в каяка...През 1992 ни отърва от резил Бухалов с 2 златни медала на кану.
41
1
 
20
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Ами не знам какво става, но ето сега и Детелин отпадна! А там очаквах поне бронз! И беше толкова близо! Баси! Пак казвам, последните 14 олимпиади имаме поне по 5 медала и поне 1 златен! Естествено последните 4 олимпиади са от слаба по-слаба... и тенденцията се запазва! Страх ме е да го кажа, но наистина може да се приберем с 1-2 бронза примерно, и тогава ако няма оставки, не знам! Не обвинявам спортистите, а ръководство и шефове! Те са срам за спорта!
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На олимпиадата 1984 г. не участваме, понеже я бойкотираме по нареждане на СССР." За какво са ми медали ако нямам суверенитет?
39
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
44- Да живее великата идеология. Да живее великия СССР, Да живее великия Сталин - Олимпиецът на всички олимпийци, шампионът по изтребване на собствения си народ...Смтан народ, който предпочита да се мрази, да мрази съседа си, да мрази света, и да обвинява всичко само не и себе си. Това виждам тук и във всички медии. Добре, че няколко ветерана отидоха, та да има и участие (важно е да участваш не да спечелиш... помните ли). Шампиони сме по писане на безумни коментари! Олимпийци! Нещастници!
38
1
 
10
 
! Отговори
емигрант преди 11 години
На олимпиадата 1984 г. не участваме, понеже я бойкотираме по нареждане на СССР. Ако бяхме участвали там, пак щяхме на ожънем по десетина медала от всички видове, Румъния тогава не бойкотира, участва и завършва на второ място по медали след домакина САЩ...След това през 90-те медалите рязко спаднаха, по 2-3 златни, и по 5 сребърни и бронзови. И това от инерцията на изградените през социализма спортисти. Последните мохикани от тях на преклонна възраст като Румяна Нейкова донесоха последните медали
37
2
 
24
 
! Отговори
емигрант преди 11 години
Тва е положението. Всички капиталисти-демократи, дето лаят против социализма нека знаят, че не само 8 златни, но и по 10 златни медала сме имали-на олимпиадата през 1980 г. И завършваме на трето място по медали, след СССР и ГДР...А сега срам!!!