Челси троши близо 50 млн. евро за Кавани

Наполи обаче иска да прибере по-голяма сума за своя нападател
Обновена: 8 юни 2013 13:45 | 8 юни 2013 13:44, Друми Георгиев
1
Челси троши близо 50 млн. евро за Кавани
В Наполи искат повече от 50 млн. евро за Кавани. Снимка: Ройтерс

От Челси са предложили оферта в размер на 49,3 милиона паунда за голямата звезда на Наполи Единсон Кавани, пише английското издание "Мирър".

Моуриньо иска уругвайския нападател да бъде първото му попълнение по време на новия му престой на "Стамфорд Бридж".

Още преди ден-два стана ясно, че има преговори между двата тима, които бяха потвърдени от боса на Наполи Аурелио де Лаурентис.

Сега обаче има и оферта, която е втора от страна на "Сините". Първото предложение на лондончани е било отхвърлено от Наполи, след като от Челси са предложили на италианците Фернандо Торес плюс 25,5 милиона паунда.

Въпреки новата оферта на столичани, сумата в клаузата на Кавани е по-голяма от това, което предлагат англичаните.

Той има клауза в договора, която е на стойност от 53,6 милиона паунда, а Аурелио де Лаурентис вече обяви, че няма да продава най-добрия футболист на тима по-евтино от гореспоменатата сума.

Смята се, че филмовият бос иска да примами Реал Мадрид и Манчестър Сити в наддаването и да вземе възможно най-високата цифра за своя футболист.

Според последни информации Моуриньо дори се е обадил по телефона на Кавани, за да се опита да убеди нападателя да премине в Челси.

"Ел Матадор" успя да вкара 104 гола за трите си сезона в италианския клуб и стана голмайстор на Калчото през миналата кампания.

Той е много близо да счупи рекорда на Диего Марадона, който има 115 гола за седемте си сезона в Наполи, но това ще стане само ако нападателят остане в клуба.

От Челси работят и по трансфера на Елаким Мангала от Порто, като от клуба са убедени, че ще финализират привличането му срещу 12 милиона паунда.

Младежкият национал на Франция също е една от големите трансферни цели на Моуриньо и португалецът го иска на всяка цена в клуба.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: челсиЕдинсон Кавани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** за 12 млн. е по-изгодна сделка. Щото вече се опариха с една за 50 млн...