Отбор с името на папата ще се бори с насилието по стадионите

Папа Франциско получил 4 червени картона в мач
14 апр 2014 20:04,
3
Отбор с името на папата ще се бори с насилието по стадионите
Снимка: Reuters

Футболен клуб, носещ името на папа Франциск, ще стане символ на феърплея в Аржентина, пише британският Гардиън. Президентът на клуба Хорхе Рамирес създава отбора малко след като кардинал Хорхе Берголио става папа.

Първоначално идеята била отборът да се кръсти Реал Буенос Айрес в чест на испанския гранд, но впоследствие концепцията се променила с избирането на новия папа. Тяхното прозвище е „Южните светци“. Мотото на клуба е „без хулигани, без насилие, без обиди“.

Въпреки миролюбивата мисия на отбора още в първия изигран мач четирима футболисти били изгонени с червени картони. Отборът играе в полу-професионална лига в Аржентина.

За официална връзка между папа Франциск и отбора, носещ неговото име, не се споменава. За папата се знае, че той е един от най-запалените фенове на аржентиския гранд Сан Лоренцо от Буенос Айрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
. преди 9 години
Насилието по стадионите се бори с дебела тояга , после за вратлетата и в районното , оттам в съда набързо и после 2 години пауза в живота , носене на камъни и запознанство с *** , ако има добра воля футболните мачове могат да заприличат на оперно изпълнение.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Въпреки миролюбивата мисия на отбора още в първия изигран мач четирима футболисти били изгонени с червени картон."Значи съдията е бил почитател на сатаната, проверете му къщата дали не е цялата в свещи и пентаграми.