Тата Мартино: Продължаваме да се борим за титлата

"Барса има специфичен стил, който е трудно да се модифицира"
17 апр 2014 11:09, Друми Георгиев
1
Тата Мартино: Продължаваме да се борим за титлата
Тата е на път да остане с празни ръце този сезон. Снимка: Ройтерс

Наставникът на  Барселона Тата Мартино заяви, че сега отборът трябва да се бори за титлата в Испания до последния възможен момент.

Каталунците загубиха финала за Купата на Испания с 1:2 от Реал Мадрид и така се провалиха във втори турнир, след като бяха елиминирани от Атлетико Мадрид в Шампионската Лига.

До края на Примера Дивисион остават пет кръга, като за момента каталунците изостават с една точка от Реал Мадрид и с 4 от Атлетико Мадрид. В последния кръг обаче те посрещат точно "Дюшекчиите".

"Трябва да продължим да се борим за титлата в Примера. Това е много тежък удар, заради очакванията ни. Искахме да спечелим Купата на Испания. Това, което ни остава след този мач обаче е желанието на отбора".

"След мача феновете ни подкрепиха, но ние сме дълбоко натъжени. Чувстваме се зле заради феновете, които дойдоха да ни подкрепят. Барса има много позитивни неща за постигане".

"Трябва да извлечем сила от там, където я няма. Имаме задължение да продължим да се борим до последния момент".

"Барса има стил на игра, който е трудно да бъде модифициран. Няма дълги пасове към чист нападател. Ние сме отбор, който си подава топката, прави сложни комбинации и когато не сме прецизни в намирането на пространства, става неудобно за нас. Когато не вкараме първи, нещата стават сложни".

"В днешния мач ни липсваше точност в последните 20-25 метра. Но трябва да сме упорити с идеите си".

Накрая все пак Мартино видя нещо позитивно в мача и похвали младия Марк Бартра, въпреки че точно той изпусна Гарет Бейл за решителния гол.

"Той показа, че може да намери място в първия отбор. Въпреки че загубихме финала, това че той се утвърждава в състава е нещо положително".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: барселонаТата Мартино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Гоше преди 9 години
ТРИ МАЧА БЕЗ ДУЗПА - ТРИ ЗАГУБИ!!

Спонсорирани публикации