Федерер детронира Джокович в Монте Карло

Ще има швейцарски финал на турнира - Маестрото ще срещне Вавринка
19 апр 2014 18:47, Елка Василева
11
Федерер детронира Джокович в Монте Карло
Роджър Федерер. Снимка: Reuters

Роджър Федерер детронира Новак Джокович на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло, след като постигна победа над него със 7:5, 6:2.

Така надпреварата ще има нов шампион, който ще бъде и изненадващ - един измежду Стан Вавринка и Роджър Федерер, тъй като именно двамата швейцарци ще спорят утре на финала.

Днешната загуба за Ноле означава и край на страхотната му серия от 23 поредни победи на турнири от сериите "Мастърс".

В двубоя Федерер демонстрира изключителен тенис, но двамата не бяха в равностойно положение, тъй като Джокович бе измъчван от травмата в китката, която го тормози от няколко дни. Това сериозно повлия на играта на сръбския тенисист и в крайна сметка се стигна до негативен резултат за него.

След първия сет интригата бе убита, тъй като Ноле нямаше как да достигне до пълен обрат в състоянието, в което се намираше, и неговият противник успя да надделее без проблеми във втората част.

По-рано през деня пък Вавринка смачка Ферер с 6:1, 7:6 (3).

За Маестрото утрешния финал ще бъде 36-и на турнири от сериите "Мастърс" и общо 117-и на АТП ниво. Вавринка пък до момента не е печелил турнир от "Мастърс 1000".

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
do 10 преди 9 години
Върви в на м......си дебелото черво
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А къде е онова осраното селянче от АскЮвУ беее??За Лайнишо питам.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На финала роднините.... Е, няма спортист, които винаги да е във форма и винаги да побеждава. Но Ноле е от класа! Загубите са част от играта, иначе защо ще ги гледаме, ако винаги се знае предварително победителя? Ще стане като в българският спортен тотализатор :)
7
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Когато сърбинът падне си измисля контузия...
6
2
 
1
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Кой е този Джоко?За Ноле ли става въпрос?
5
0
 
0
 
! Отговори
FEDERER преди 9 години
abe vie ste ebati smeshnicite. :)) zashto Novak izpita bolka,tochno kogato Federer go bi purviqt SET :0 ,kakto i NADAL NA AUSTRALIA OPEN sas WAWRINKA.abe kakvi sa tiq simulatori be.bolqlko go kitkata puk posle *** servizite praveshe,dokato povede Federer i shteshe da mu mine kitkata ;) smeshni ste sus vashite komentari.ima samo edin tenisist i toi e FEDERER >NOVAK moje da mu qde topkite ;)
4
2
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
От 11 години съм фен на Федерер, а тази победа над Новак беше една от малкото на която не се зарадвах. Причините съм ги обяснил по-долу.
3
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 1Новак излезе на корта, без да усеща проблеми в китката си до края на първия сет и това бе видимо. В началото на Вторият сет и слепите хора видяха , че Новак изпитва болки и просто доиграваше мача. Чест прави на Новак , че не се отказа. Но глупост беше да излезе срещу маестрото с контузена китка. Не е въпроса дали щеше да победи или не, а да си запази здравето на ръката.
2
2
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Честита победа на Федерер!А истината е, че Новак изобщо не трябваше да излиза за тоя мач с превързана ръка, защото така може или вече е усложнил състоянието на китката си.
1
0
 
7
 
! Отговори
не син преди 9 години
" двамата не бяха в равностойно положение " - Пристрастията на писалия статията е явен и комичен ! Неразположенията в спорта и конкретно в тениса са ежедневие ! Решиш ли да излезеш на корта - играеш и не плачеш,така както прави голям спортист като Джоко ! Така,че не го оплаквай, драскачо !

Спонсорирани публикации