Хамилтън с Пол Позишън на мокрото в Китай

Даниел Рикардо за трети път победи Фетел в квалификация
19 апр 2014 13:11, Друми Георгиев
0
Хамилтън с Пол Позишън на мокрото в Китай
Хамилтън отново тръгва от първа позиция. Снимка: Ройтерс

И мокрото трасе не попречи на Люис Хамилтън да спечели трети Пол Позишън от началото на сезона във Формула 1 преди утрешното Гран При на Китай.

Това бе 34-та първа позиция в кариерата на Хамилтън, с което той изпревари Джим Кларк. Пред него остават само Михаел Шумахер (68), Айртон Сена (65) и Себастиан Фетел (45).

Квалификацията се проведе на мокра писта заради падналия дъжд. Така първоначално всички пилоти в заключителната сесия използваха гуми за мокро. Впоследствие трасето започна леко да изсъхва и пилотите преминаха на гуми интермедия.

След Хамилтън останаха двамата пилоти на Ред Бул, като втори е Даниел Рикардо, а трети Себастиан Фетел. Това означава, че австралиецът побеждава за трети пореден път световният шампион.

Росберг провали заключителната си бърза обиколка, с която можеше да спечели дори първо място, тъй като влезе с прекалено голяма скорост във фибата и излезе от идеалната линия. Така той завърши четвърти.

Пети е Фернандо Алонсо с Ферари, като това бе максимумът на възможностите на неговото Ферари и той така и не застраши челната четворка. Зад него останаха двамата пилоти на Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас.

Големите имена, които не можаха да влязат в челната десятка бяха Кими Райконен и Дженсън Бътън. Те останаха 11-ти и 12-ти. Състезанието е утре, от 10.00 часа българско време.

Още новини от света на спорта може да намерите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Формула 1Люис Хамилтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари