Григор Димитров започна ударно в Румъния

Българинът надви чешкия гигант Иржи Весели в два сета
23 апр 2014 20:33, Красимир Ангелов
15
Григор Димитров започна ударно в Румъния
Снимка: Reuters

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров започна с победа участието си на турнира от сериите АТП 250 в румънската столица Букурещ. Нашето момче стигна до победа над младия чех Иржи Весели със 7:6(5), 6:2 в мач от 2-ия кръг и така се класира за 1/4-финалите.

Това е и първа победа на Гришо в Букурещ изобщо.

В надпреварата българинът е поставен под номер 1 в основната схема и се явява като фаворит за трофея. Следващият противник на нашия тенисист е украинецът Серхий Стаховски, който малко изненадващо елиминира Карлос Берлок от Аржентина. Украинецът е 92-и в световната ранглиста.

Първият сет започна много равностойно, като Димитров трябваше да спасява точка за пробив при 2:2, но в крайна сметка успя да си вземе подаването.

При 3:2 в полза на нашето момче Гришата стигна до 40:0 при сервис на противника и три точки за пробив, но пропиля и трите си шанса.

До края на сета нямаше нито пробиви, нито точки за пробив. В крайна сметка той се реши след тайбрек. В тайбрека Весели поведе с 4:1, а след това задържа преднината си на три точки и при 5:2, но Григор направи великолепна серия от 5 поредни точки и така спечели сета.

Вторият сет обаче започна отлично за Гришата и българинът стигна до първия си пробив в мача още в първия гейм на сета, а след това го затвърди и увеличи аванса си на 2:0 гейма.

Двамата си взимаха подаванията в следващите няколко гейма, но Димитров проби за втори път подаването на своя противник при 4:2 гейма, а след това си взе сервис гейма и така спечели мача.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
2
 
! Отговори
Марто преди 9 години
Първия коментар е прав. Вие сте много зле да си мислите че не му се радва човека,просто този турнир дето участва е за аматьори.Въобще не сте в час ,и си мислите че играе в някои голям турнир. Не случайно е подставен под номер 1 в ранг-листата на турнира.Големите звезди на тениса играят в Барселона.Не знам какво се е захванал с тази смешна надпревара..
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гришата има реален шанс да спечели този турнир. Може и да не е нещо особено, но победителят взима 250 точки и нашият може да мръдне от 16-то на 13-то място в ранглистата.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успешно ни е момчето! Влезе в топ 20, две световни величия в женския тенис - Уилямс и Шарапова си размениха реплики в публичното пространство заради него. Дай боже повече такива българи!
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбий ги Гриша! Покажи им как го правим в България.
3
1
 
11
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
do predi godini ne znaehme 4e ima i takav tyrnir v bukure6t ama zaradi grijo nay4ihme dosta ot tenisa ..za igra4i za turniri, za to4ki..za klasirane...izob6to za tenisa...sigyren sam zaradi nego mnogo balgari po4naha da gledat tenis i da se interesyvat ot nego....pak sega nqkoi specialisti 6te prikazvat za izmislileni tyrniri kato toq...aman ot razbira4i
2
15
 
7
 
! Отговори
Toj преди 9 години
Kakvi sa tiq izmisleni turniri? Horata igraqt v Barcelona. Nashiq izobshto probva li se tam?
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на нашето момче ,радост българска Все така напред с успехите си