Благой Найденов стана световен шампион по бокс за младежи

Той спечели златото пред десетки зрители и цигански оркестър
24 апр 2014 17:29,
12
Благой Найденов стана световен шампион по бокс за младежи
Снимка: Българска федерация по бокс

Българският боксьор Благой Найденов спечели световната титла за младежи в категория до 81 кг. от първенстното в столичната зала "Арена Армеец".

Пред десетки екзалтирани зрители и цял цигански оркестър ненавършилият още 18 години софиянец победи по точки във финалния мач представителя на Казахстан Вадим Казаков и си върна за загубата преди месец на финала на турнира в Брандербург.

Благой, който е състезател на столичния "Славия", проведе по брилянтен начин цялата финална среща и бе пълен господар между въжетата. Той получи и пълната подкрепа на съдиите, които го определиха за победител с 3:0 гласа (29:28, 30:27, 30:27).

Така след 5 мача на ринга в София Благой Найденов прибави и световна титла към спечелената преди 2 години европейска титла, също в София, но в зала "Универсиада".

Благой Найденов получи златния си медал от президента на българската федерация по бокс Красимир Инински. "Определено беше тежък мач. Все пак става дума за финал, напрежението преди мач е голямо, едва заспах снощи", призна шампионът.

"Много съм щастлив, неописуемо е това, което ми се случва. Направо не знам къде се намирам. За тази година това ми беше мечтата. Оттук нататък вече ще преследвам и олимпийската титла за младежи".

"Естествено, ако ми гласуват доверие да боксирам и в квалификациите за същинската олимпиада в Рио, ще преследвам квота и за там. Голямата ми цел е един ден да стана олимпийски шампион при мъжете", допълни Благой Найденов, цитиран от БТА.

Още материали на спортна тема четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
Браво на момчето! Една от малкото хубави новини в този сайт, всичко друго е депресиращо.
7
2
 
10
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Браво на момчето!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** оркестър :D . След време ще ни сменят химна на ***.
5
6
 
5
 
! Отговори
не сме готови преди 9 години
Да не забравяме че в България живеят и други освен Българи , но все още не сме готови за това
4
3
 
13
 
! Отговори
бат'Митко преди 9 години
Браво!Една хубава новина днес.Да продължава да ни радва!А на *** като Анонимник 1 мога само да им кажа да се скрият в мишата си дупка от където са изпълзяли и да продължават да завиждат
3
1
 
5
 
! Отговори
bravo преди 9 години
Bravo! Hem krasavec, hem talantliv... dano ne se glavozamae ili da trugne po 4alga putq za6toto 6te e jalko! Uspeh ot tuk natatuk
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го запознаят с някоя братовчедка на Андрея да му стане гадже!
1
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво сега покрай *** оркестър да си забие и силиконова чалгия да му ближе раните... Ей тоя спорт у нас стана нарицателно за простотия и малоумие след като стискаме палци за бившия бияч на дилърите да стане световен при професионалистите. Дано му подарят БМВ че да е пълна картинката. Айде следващата новина от спорта дано да е глътнат език от ***!