Гришо излиза срещу Надал на полуфинала в Рим

Испанецът победи Анди Мъри с 1:6, 6:3, 7:5
Обновена: 17 май 2014 08:34 | 17 май 2014 08:34,
30
Гришо излиза срещу Надал на полуфинала в Рим
Снимка: архив, Reuters

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров ще спори срещу световния номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал за място на финала на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в италианската столица Рим.

Матадора за пореден път показа големи колебания в играта си, но и за пореден път постигна обрат, побеждавайки Анди Мъри с 1:6, 6:3, 7:5, като по този начин се доближи на две победи от защита на титлата си в турнира.

Срещата между двамата продължи малко над 2 часа и половина и бе белязана от здрава битка и хубав тенис от страна и от двамата, макар че Надал имаше колебания в играта си през първия и третия сет.

Още по темата
Доста интересно е да се отбележи, че никога в кариерата си Надал не бе губил по сет в четири поредни мача на клей, но точно това му се случва напоследък.

Първият сет бе катастрофален за испанеца, тъй като той допусна подаването му да бъде пробито цели два пъти и неговият противник поведе с 5:0. Все пак Рафа успя да си вземе един гейм и да не загуби сета на нула.

Вторият сет пък бе решен с един-единствен пробив във втория гейм и така Рафа изравни сетовете в мача и го прати в трети.

В третата част двамата си размениха по един пробив в началото, а след това испанецът допусна втори пробив и Мъри стигна до аванс от 4:2, но веднага след това пробивът бе върнат.

Надал пък стигна до решителния пробив при 5:5, а след това си взе подаването и победи.

Григор и Надал са играли вече 4 пъти помежду си, като испанецът има четири успеха, но винаги е губил сет от нашето момче и е имал трудности.

Срещата между двамата ще се играе днес вечерта.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
19 преди 9 години
Всичките които ми чукнаха минусите да дойдат да ми духнат на МИНУСА.Как е балъчета?Опънаха ли го Лайнишо ПАК???
22
2
 
0
 
! Отговори
до мизерника по-долу преди 9 години
Другарю,от Варна съм и съм тренирал тенис.Теб да не те яд,че имаме тенисист като Григор
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24Другарю "джентлъмиен" , от кое село си на дълбоката прУвинция?
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление Надал не е джентълмен на корта като Мъри,Федерер,Джокович и Григор.Когато не му върви играта се започва с *** номера.Първо се увеличава интервала от 25 сек(разрешени) до 30-35сек при изпълнение на сервис.След това започва да оспорва явни топки (10 см аут).По средата на гейм се сменя ракета и т.н.Ако това не помогне,отива в съблекалнята да се преоблича или вика физиотерепевт.Да не говорим колко дразнещи са тези почесвания преди всяко разиграване.Определено ми е много противен
19
1
 
1
 
! Отговори
xyz преди 9 години
USPEH , GRISHA ! NE SE DAVAI DO POSLEDNO - I NADAL E CHOVESHKO SASHTESTVO , NE E NEPOBEDIM I BEZGRESHEN , AKO I DA E SRED NAI - DOBRITE , SRED KOITO SI I TI ! JELAEM TI DA POKAJESH TOVA , KOETO MOJESH , A TO E DOSTATACHNO ! MNOGO OBICH OT NAS , KAKTO VINAGI ! BADI ZDRAV I VSE TAKA PREKRASEN ! S NAI - DALBOKO UVAJENIE KAM NEVEROYATEN BALGARIN ! STISKAME PALCITE OTNOVO ZA NASHETO ZLATNO MOMCHE ! DAVAI , GRISHA KAM POBEDA OTNOVO - S TEB SME !!!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
двама от най-омразните ми спортисти след Курбад, който и да бие все ще ме е яд, но пък все някой ще падне, че да се изкефа- туууу злобно племе съм с майка македонка!
17
1
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Ще започне мачът не преди 21:00 часа, доколкото си спомням правилно.
16
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
18Другарю "сУфиянец" от АскювУ, като си УбЕдЕн че Лайнишо ще бие просто заложи кинти.Коефициента е 3'75.Ще станИш мноУ бУгат......*** селски!
15
2
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Е ТОЗИ ПЪТ НАДАЛ ЩЕ ПАДНЕ ОТ ГРИГОР,УБЕДЕН СЪМ
14
4
 
1
 
! Отговори
реалист преди 9 години
има шанс само ако Надал се контузи и мачът да се развие както предишния му мач срещу Томи Хаас
13
0
 
6
 
! Отговори
Успех ГРИШО ! преди 9 години
Успех ГРИШО !
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11Извади си пръстите от контакта!
11
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще свърши мача на *** е ЯСНО но друго не е ясно.Защо никъде не прочетох как Ана Иванович е ИЗДУХАЛА дебелогъзата Мара Шепова още в трети кръг?ЗАЩОоооо???
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стискам палци за нашето момче, но Надал е в нечовешка форма, вчера Мъри успя да събуди звяра в него. Не мога да подкрепям човек като Надал, който нарочно се бави между топките повече от разрешеното, за да умаломощи противника си, карайки го да чака и така удължавайки мачовете с много. Надал е опасен съперник и играе много добре, особено на клей, така че успех на нашето момче, гордост за малка България!
9
2
 
16
 
! Отговори
DeDe преди 9 години
От 15 часа българско време играе Джокович ,а Григор играе от 21.00 бг.време.Хубав финал би се получил ако двамата имат победи днес и се срщнат на финала.Между другото двамата са приятели и Григор играе по добре с него ,отколкото с Надал ,по освободен е по леко и без напрежение.Да му пожелаем успех и да не забравяме че не сме имали друг българин с такива успехи в тениса и да го оценим по човешки.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успех, борбен и кадърен Българино!
7
2
 
17
 
! Отговори
факт преди 9 години
Успех Гриша! Важното е да бъдеш спокоен, да се съсредоточиш и да покажеш българска борбеност.
6
1
 
8
 
! Отговори
88 преди 9 години
До ИмеНе се надявай да гледаш нещо на Близу ! Не знаех, че тия още имат абонати ! Ужас !
5
46
 
3
 
! Отговори
Надал преди 9 години
Гриша, няма смисъл да идваш. До тук са ти възможностите.
4
2
 
38
 
! Отговори
ази преди 9 години
Труден двубой. Очакваме положителни резултати за нашето момче.Стискаме палци !

Спонсорирани публикации