Мерките за сигурност за финала на Мондиала - безпрецедентни

Световният шампион ще получи 35 милиона долара от ФИФА
Обновена: 12 юли 2014 10:58 | 12 юли 2014 10:46, Анисия Иванова
3
Мерките за сигурност за финала на Мондиала - безпрецедентни
Снимка БТА

Безпрецедентни мерки за сигурност предприемат властите в Бразилия с цел обезпечаване на реда по време на финала на световното първенство между Аржентина и Германия в Рио де Жанейро утре.

Повече от 25 000 военни и полицаи са мобилизирани за мача, съобщи Жозе Мариано Белтране от полицията в Рио де Жанейро.

"Това ще бъде най-голямата операция по сигурността в града и страната, която някога е виждана. Трябва да гарантираме, че този мач ще премине без инциденти, както всички останали мачове
 от световното първенство", каза Белтране. Той оправда огромния брой служители на реда със засиления туристически поток в града, както и с присъствие на голям брой президенти на страни за финала.

"Предпочитам да има много полицаи и военни, вместо да бъдем изненадани от нещо непредвидено", каза още Белтране. Той уточни, че голяма част от силите ще бъдат разпределени в южната зона на Рио, където са известните плажове Копакабана и Ипанема и където се очаква да се събират феновете преди мача. В подстъпите към "Маракана" няма да бъдат допускани хора без билети за мача.

Световната титла носи не само слава и престиж, но и огромен финансов бонус. Шампионът, който ще бъде излъчен във финала между Аржентина и Германия, ще получи 35 милиона долара от наградния фонд на ФИФА. Загубилият ще се утеши с 25 милиона долара, съобщиха от ФИФА.

Има сериозен финансов стимул и в мача за третото място, като победителят от мача Бразилия - Холандия тази вечер ще прибере чек за 22 милиона долара, а четвъртият в света ще остане с 20
милиона долара.

Общо ФИФА ще разпредели 358 милиона долара между 32-та отбори-финалисти за участието им на Мондиал 2014.

Десет футболисти са номинирани за приза "Най-добър играч" на Мондиал 2014. Четирима германци, трима аржентинци и по един играч от Бразилия, Колумбия и Холандия намериха място в листата с номинираните за приза Най-добър футболист на световното първенство в Бразилия.

В топ 10 попаднаха защитникът Матс Хумелс, десният бек Филип Лам, халфът Тони Кроос и нападателят Томас Мюлер от Германия.

От съперника на финала Аржентина сред номинираните са крилото Анхел Ди Мария, полузащитникът Хавиер Масчерано и разбира се - Лионел Меси.

Другите номинирани са голмайсторът на шампионата до момента с 6 гола Хамес Родригес от Колумбия, холандецът Ариен Робен и звездата на Бразилия Неймар.

ФИФА ще обяви Най-добрия играч на Мондиал 2014 веднага след финала в неделя.

На предишното световно първенство в Южна Африка преди четири години приза заслужи нападателят на Уругвай Диего Форлан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 2Ти си много интересен. За пръв път ли гледаш футбол за да не знаеш, че във футбола няма логика и не винаги по-добрият побеждава. Как гърците станаха европейски шампион? Със супер дефанзивна грозна игра, но са европейски, нали? Ако България беше станала с тази игра Европейски шампион, нямаше и дума да обелиш как са играли нашите, колко слабо и грозно и дефанзивно, нали бе, разбирач?
2
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Та, Меси освен, че не е взимал Световната купа, не е взимал още и Копа Америка, и съответно Купата на Конфедерациите. Иначе за финала - само един отбор заслужава купата и това е Германия. Аржентина просто на шега и с невероятна клизма стигнаха до тук. Не че германците нямаха трудни мачове, но аржентинците изнесоха така всички от мачовете си, сякаш не им пукаше дали ще победят или не. Няма да стои добре, ако купата бъде взета от един отбор, който по такъв умрял начин е стигнал финала.
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова ми се иска геният Меси да вдигне единствената купа която я няма в кариерата си, но ще бъде адски трудно срещу немската машина. Почти невъзможно.Успех, Меси! Успех, брат!Играй ти и твоите сънародници като за последно пък да става к'вото ще!

Спонсорирани публикации