Ето я идеалната единайсеторка на Световното

Меси не намери място в селекцията на "Евроспорт"
14 юли 2014 15:09,
28
Ето я идеалната единайсеторка на Световното
Снимка: Gol.bg

Мондиалът в Бразилия приключи, а след световната титла на Германия дойде време и за равносметки и анализи. Лео Меси изненадващо бе обявен за №1 на турнира от ФИФА, но не така смятат експертите от италианската редакция на "Евроспорт". Десетката на Аржентина не попадна в съставения от тях идеален отбор на Бразилия 2014. Ето и формацията им.

На вратата, естествено, е Мануел Нойер. "Непоклатим като египетска пирамида и подвижен като ловджийско куче. Един от играчите с най-голяма заслуга за световната титла на Германия", гласи коментарът на "Евроспорт".

На десния бек е Филип Лам: "Капитанът на шампиона Германия. Той започна световното като халф, но после бе върнат на фланга и доказа, че си остава един от най-добрите бекове в света".

В центъра на защитата избраниците на "Евроспорт" са Матс Хумелс ("Предостави страхотен шанс на Паласио на финала, но иначе се представи фантастично във всички мачове") и Есекил Гарай ("Незаменим в сърцето на аржентинската защита).

На левия фланг е поставен Дейли Блинд: "Една от най-приятните изненади на турнира. Показа класа и характер. Готов е да играе в голям отбор".

Центърът на терена е поверен на Хавиер Масчерано ("За разлика от клубния си тим Барселона, в Бразилия игра като халф и изглеждаше видимо подмладен. Беше непреодолима стена пред отбраната на Аржентина") и Бастиан Швайнщайгер ("Германският Пирло. В сравнение с оригинала може би не е толкова добър в извеждащите пасове, но за сметка на това компенсира с бързина и агресивност").

Пред тях са Тони Крос ("Световното го короняса като един от най-големите футболисти на планетата. Срещу Бразилия направи съвършен мач"), Хамес Родригес ("Голмайсторът на турнира е невероятен талант и може да стане следващата голяма суперзвезда в световен мащаб") и Ариен Робен ("Какъв футболист. Мнозина го бяха отписали, но бързината и дрибълът му причиняваха кошмари за всяка отбрана").

В атака "Евроспорт" заложи на Томас Мюлер: "Меси, Неймар и Бензема се загубиха по пътя, за разлика от Мюлер, който върви по стъпките на съфамилника си Герд".

Повече футболни новини четете в сайта на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
До 11Тази класация е много точна, а ти не се напрягай толкова защото от футбол не разбираш нищо!
23
2
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Нещо не разбирам .....а къде е "най-добрия футболист на световното ?" уж най-добрия пък го няма в идеалния отбор хахахаахахах съжалениеееееее меска меска съжалението остана за теб въшко
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очоа се прояви особено само в един мач - Нойер е много добър по принцип.И редакцията е италианска, не немска. А и това не са Балканите шуробаджанашки...
21
18
 
2
 
! Отговори
Секиров преди 9 години
НЕМЦИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ВПИСВАТ В ТАКИВА СПИСЪЦИ И ОТБОРИ , ЗАЩОТО ОСТАНАЛИТЕ ИГРАЯТ ИИНТЕЛИГЕНТЕН , КРАСИВ И ТЕХНИЧЕН ФУТБОЛ , А НЕМЦИТЕ СА КОНЕ С КАПАЦИ , КОИТО ИГРАЯТ СИЛОВ ФУТБОЛ. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ТЕХНИКАТА И ФИНЕСА С ТИЧАНЕТО И ГРУБОСТТА ...
20
3
 
8
 
! Отговори
Мичо преди 9 години
Меси въобще не се представи на ниво! Да, той е страхотен футболист, но не видях да се раздава в ключовите мачове и моментите от тях. Примерно снощи в продълженията, когато единствения шанс на Аржентина беше да вкара гол с някакво брилянтно индивидуално изпълнение, Меси го нямаше никъв, беше се скатал. А защо му дадоха тази награда за най-добър играч на първенството можем само да се чудим..
19
0
 
18
 
! Отговори
калъфи преди 9 години
Що не четете,преди да коментирате бе..Класацията е от ИТАЛИАНСКА медия,не от немска!калъфи!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Класацията, немска- ненемска...изглежда много добра съгласно всичко показано на това световно.
17
1
 
13
 
! Отговори
ДОВОЛЕН преди 9 години
В БРАЗИЛИЯ, беше едно от НАЙ-ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАН и НАЙ-ДОБРЕ ИГРАН футбол на ВСИЧКИ ВРЕМЕНА! Само цвета на топката не ми харесваше но в Бразилия ИМА ЧУДЕСНИ МОМИЧЕТА! Най-добри и НАЙ-СПОЛУЧЛИВИ нападатели имаше ОТБОРА на Германия.
16
3
 
25
 
! Отговори
ВАСИЛ преди 9 години
До АнонименА за какво да е в класацията, като всички видяха, че Меси въобще не я заслужаваше.Имаше толкова по-добри от него на това световноНо по инициатива на ФИФА, за да го компенсират, че не можа да направи един свестен мач в заключителната фаза, му я връчиха
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dokato severnite koreici igrait pobedniat si ma4 na finalite na Svetovnoto- nekakvi germansi i EUiski medii trabiat ce Germetata trenali Arentetata. ma biva biva propaganda, ama cel svet znae 4e KNDR igrae sresti Kitai i vece vodi s 2:0 v edinie semifinal i s 3:0 vav vtoria semi-final (KNDReicite igraiat s dva klasirani otbora na tva svetovno)ta Sveto o4akva finala 1/2 KNDR sresti drugata 1/2 KNDRta Germetata mnoo mno da na znaat ot KNDRetaata ako gi po4nat sha gi premeliat na levkociti
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako bat Boiko beshe uchastval , nqmashe nachin da ne e v systava. Vse pak futbolist na Bulgaria e.
13
39
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ноер е даже посредствен вратар.Гилермо Очоа е вратаря.Който не знае какви невъзможни топки отрази,не е гледал мач на Мексико
12
2
 
38
 
! Отговори
войс оф Мировяне преди 9 години
Не виждам мексиканчетата. Онзи нападателчето, как му беше името и онова вратарчето, което спаси оная топка.
11
22
 
5
 
! Отговори
ТЮРЛЮ-ГЮВЕЧ преди 9 години
2-3 вурст-гея, 2-3 аржентински ГМО-та и тук-там по някой напушен нидерландец - ето ти футболен тюрлю-гювеч!
10
6
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички тез футболисти бледнеят пред величията ни Божинов, Макриев и Ники Синчето
9
4
 
58
 
! Отговори
Евала преди 9 години
Евала на всики българи. Доказахте на целия свят, че освен от политика, банково дело, жени, военен арсенал (точни бройки и ракетни системи на САЩ и Русия), задълбочено познавате и футбола. Да се чуди човек, как така сме една от най бедните държави, забутани на последна дупка на кавала, и с първенство достойно за Щ - РФГ на Фарьорските острови. ЕВАЛА!!!
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНо все пак класацията е от редакцията на немска медия------------Много ясно! Я виж, че половината са от немският отбор. Иначе Нойер би трябвало да е там, защото наистина Нойер е много добър вратар. Очоа направи много добри спасявания, но Нойер прави невероятни мачове от години, което липсва при Очоа!
7
33
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БАЙЕРН - РЕАЛ 0:4 (0:1 в първия мач)0:1 Рамос 16'0:2 Рамос 20'0:3 Роналдо 34'0:4 Роналдо 90'На вратата, естествено, е Мануел Нойер
6
2
 
66
 
! Отговори
Подуяне-махала преди 9 години
Божинов бе най-добрият нападател на това световно
5
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако трябва да бъдем честни, Очоа направи много по-класни спасявания от Нойер. Но все пак класацията е от редакцията на немска медия

Спонсорирани публикации