Йоги: Този трофей е резултат от 10 години здрав труд

"Казах на Гьотце да покаже на света, че е по-добър от Меси"
Обновена: 14 юли 2014 14:11 | 14 юли 2014 08:16, Елка Василева
24
Йоги: Този трофей е резултат от 10 години здрав труд
Снимка: Reuters

Селекционерът на Германия Йоаким Льов бе на седмото небе от радост след триумфа на родината му на Мондиала.

Бундестимът спечели с 1:0 срещу Аржентина след "златен" гол, дело на Марио Гьотце.

Льов сподели на пресконференцията след мача, че този проект е стартирал преди цели 10 години и не скри възхищението си от добре свършената работа от страна на неговите футболисти.

"Започнахме този проект преди 10 години и това, което се случи тази вечер, бе резултат от усилената ни работа за период от много години, като се започне още от времето на Юрген Клинсман", заяви Йоги на пресконференцията след срещата.

"Ние постоянно отбелязвахме напредък, вярвахме в проекта ни, работихме много здраво и ако има такъв отбор, който е заслужавал всичко това, това сме именно ние", сподели селекционерът.

Той каза, че „винаги сме играли добър футбол и вярвам, че по време на турнира ние показахме най-доброто представяне от всички отбори, тук в Бразилия".

"Освен това в нашия отбор цари великолепен отборен дух, което е просто невероятно. Момчетата разполагат с фантастичен технически капацитет и освен това разполагат с голяма воля, за да направят това, което е необходимо", каза Льов.

Той подчерта, че „ние сме първият отбор от Европа, който печели Мондиал в Южна Америка. Това нещо ни прави наистина много горди".

"Всеки играч от нашия отбор е имал своя принос за успеха – заяви селекционерът. - Казах на момчетата преди мача, че трябва да дадат повече от това, което са давали до момента, защото ще гоним ново постижение. Винаги сме знаели, че за такъв мач се нуждаем от 14 играчи в абсолютна топ форма и просто всички трябваше да бъдат готови".

"Марио Гьотце пък е момче чудо. Винаги съм знаел, че може да реши даден мач. Казах му да покаже на света, че е по-добър от Меси и да реши изхода на този мач. Както казах, имах добро предчувствие за него", оцени Льов.
 

Спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
46593465 преди 9 години
всичко на тоя свят обаче се връща..нали видяхте едно друго неме, което преследваше победата на всяка цена и с мръсните си номерца - говоря за шумахер - какво го сполетя..тъй, че не им завиждам особено..
18
0
 
1
 
! Отговори
46593465 преди 9 години
_|_ за швабите..НЯКОЙ СЕТИ ЛИ СЕ ДА СПОМЕНЕ КАКВИ КИНТИ СА ОТПУСНАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА ТОВА СВЕТОВНО??Действително в момента имат 3-4ма сравнително класни играчи и добър отбор..и те си го знаят,че в това поколение им е шанса и наляха сума ти кинти и усилия за това световно..типични немета..мразя ги тея от дъното на душата си..не защото им завиждам,просто не ме кефнят.на това светов нямаше отбор да покаже кой знае какво. освен,чебяха надъхани и дисциплинирани,неметата с нищо не превъзхождаха оста
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Typiq gaden i zavistliv bylgarin osven da opluiva zlobee i krade ne go biva za drugo mrysno pleme
16
0
 
3
 
! Отговори
Бат Андро преди 9 години
До dpaТи май си гледал друго цял месец,а снощи и друг мач освен ако не искаш да се правиш на интересен.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До dpaДонякъде съм съгласен с теб, тъй като Аржентина имаха изключително чисти голови положения, които дори и някой от българското първенство щеше да вкара. Явно Нойер им беше взел страха и се паникьосваха очи в очи с него. А германците белснаха само в боя над Бразилия, иначе всичко при тях е въпрос на много труд, на постоянство, на търсене на гола и победата до последно.
14
28
 
3
 
! Отговори
dpa преди 9 години
Доста подарена ми се струва тази титла. Много слаба игра на германците, освен да тичат до края и да се блъскат нищо не показаха. Победа на анти-футбола и икономическите игри.Жалко, нямам нищо против германците, но не стават за футбол, всички титли им са измъчени със спорни голове в последните секунди, даже и с дузпи. Жалко за футбола. Лошото е парите и политиката са всичко, колкото и да не ви се вярва. Аржентина им показа че са класи над тях през целия мач.
13
2
 
8
 
! Отговори
До Галя преди 9 години
Гальо, Гальо, не си прехвърляй личните огорчения във форума. И тук става дума за футбол, а не за несъднати мечти за Германия. Аз не съм футболен фен, но гледах вчера финала и бях поразена, наистина сегашният немски отбор отваря нова страница в историята на футбола. А на моменти имах чувство, че аржентинците играха ръгби. Това със Швайнстайгър си беше брутално. Променили са си представите за феър плей. Опитаха всички да изкарат физически от строя. Нямат нищо общо с Марадона, още по-малко с Пеле.
12
13
 
3
 
! Отговори
нема вече бели преди 9 години
К'ва Германия бе. Т'ва е втори Туркенистан, втори Судан!Европа is going down !
11
0
 
5
 
! Отговори
DeDe преди 9 години
Тия нещо са се объркали,според инфото от Северна Корея,те са взели световната купа.Комунистите навсякъде лъжат ,ама тия май бият Станишката.Казва че цъвтиме и връзваме и той знае как да понесе отговорност,като замине за Брюксел.
10
3
 
4
 
! Отговори
Галя преди 9 години
Discovery :)). Била съм доста по Германия, и с немци много съм работила :))) Знам ги ;))) И Гьоте и Шилер в оригинал съм чела. Не казвам, че немците само този тип коли произвеждат, а че предимно българите, които освен немски марки коли не могат да ти кажат друго за тази държава, изведнъж големи немци станаха :)))
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЙЧЛАНД ЮБЕР АЛЛЕС !
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешо до 1На финала между Македония и Северна Корея македонците спечелиха Световното, а Северна Корея спечели мача :)
7
24
 
7
 
! Отговори
Галя преди 9 години
Българи .... моля ви .. Начетох се на глупави коментари .. Как изведнъж станахте по-немци от немците ? Какво толкова знаете за Германия, че я определяте като най-великата? Отборът им беше най-добър, защото всички останали тимове бяха много зле просто. Това, че карате стар голф или сте селянин с BMW тройка не прави Германия най-великата нация.
6
3
 
17
 
! Отговори
Иво Ангелов преди 9 години
Заслужена победа за Мексико!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA JIVEE VELIKA GERMANIQ.NIE NIKOGA NQMA DA STANEM NACIQ I DA SME EKIP KATO TQX
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO NA GERMANCITE VINAGI I NAVSQKYDE SA NOMER EDNO TE TOVA E VELIKA NACIQ
3
5
 
24
 
! Отговори
Пешо до 1 преди 9 години
Не гледах финала само чух, че Македония и Северна Корея са играли :)
2
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Посадиха" си хората добри основи и сега си жънат успехи! Това си е просто закономерност - успехите тръгват от основата.
1
5
 
30
 
! Отговори
Как така? преди 9 години
Ама чакайте, не стана ли северна корея шампион???