Гол на Хамес бе избран за най-красив на Мондиала

Първото попадение на колумбиеца срещу Уругвай изпревари плонжа на Ван Перси
21 юли 2014 16:30,
3
Гол на Хамес бе избран за най-красив на Мондиала
Снимка: Reuters, архив

Първият гол на Хамес Родригес в 1/8-финалния мач на Мондиал 2014 между Колумбия и Уругвай (2:0) бе избран за най-красив на шампионата.

Звездата на Колумбия си спря топката с гърди, след което се завъртя и я изстреля безпощадно с левия крак от въздуха, от около двайсетина метра.

В гласуването в сайта на световната футболна централа ФИФА са гласували над 4 милиона души. На втора позиция сред запалянковците остана попадението на Робин ван Перси срещу Холандия, реализирано с летящ плонж за 1:1.

На трета позиция остана друг гол на Хамес - срещу Япония в груповата фаза. Безценния гол на Марио Гьотце във финала между Германия и Аржентина е четвърти избор на любителите на футбола.

Голмайсторът на Мондиал 2014 Хамес Родригес става третият южноамериканец, който печели наградата за най-красив гол на световно първенство. През 2006 година призът отиде у аржентинеца Макси Родригес, а преди четири години наградата грабна уругваеца Диего Форлан.


Повече спортни новини четете в сайта на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: голМондиал 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
АХахахахахахаахахах ако беше така както го пишат , вярно щеше да е най-красивия гол за всички времена ахахахах карай че (авто)
1
0
 
1
 
! Отговори
Opash преди 9 години
Ако Робин ван Перси наистина беше вкарал такъв гол срещу Холандия, мисля, че тогава щеше да заслужи първото място.