Съдът отказа да свали обвиненията срещу Меси

Той и баща му са обвинени в укриване на данъци
29 юли 2014 08:00,
12
Съдът отказа да свали обвиненията срещу Меси
Лео Меси, Снимка: Reuters

Съдът в Барселона отказа да оттегли обвиненията срещу Лионел Меси в укриване на данъци, съобщиха испанските медии.

Четирикратният носител на Златната топка е обвинен в създаване на фиктивна фирма с цел отклоняване на данъци, припомня БТА.

През юни прокуратурата поиска Меси да бъде оневинен, а като обвиняем да бъде привлечен единствено бащата на футболиста - Хорхе Меси.

Съдът обаче реши, че има достатъчно основания, че играчът на Барселона е знаел и е дал съгласие да отклоняването на средства.

26-годишният футболист и неговият баща са обвинени в укриване на данъци в размер на 4,2 милиона евро, подавайки непълни данъчни декларации за 2007, 2008 и 2009 година.

Лионел Меси вече заплати 10 милиона евро глоба и е готов да внесе в испанската хазна още 15 милиона евро, за да бъде прекратено делото срещу него и баща му, но получи отказ от властите.

Повече спортни новини четете в сайта на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: данъциЛео Меси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
хах преди 9 години
Няма да влезе,то маркентинговата машина яко работи.Даже още наградки ще му дадат.Къде е ония куроездач дето се обясняваше как меЦи щял да стане световен шампион и бил най-великия някога.Никога ама никога няма да се доближи до Марадона,Зидан или Феномена.Та дори Кристиано Роналдо е по доказал се и по добър от него.Яко реклама на недорасляка,откъм качества обаче издиша
11
0
 
4
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
смотан свят, може ли да разполагат с толкова пари само от ритане топка. На къде върви този свят ? Това е ужасно, не може спортисти да получават толкова пари и на 23 години да са вече милионери и да не си знаят парите ! Сбъркан свят !
10
0
 
3
 
! Отговори
Ачо преди 9 години
Номера не мина викаш.А в Бг има ли данаци за фолк и футбол "звездите"
9
3
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Меси може да е гениален като футболист, но има акъл по-малко от едно воловарче. По време на световното можахме да наблюдаваме доста често физиономията му по-отблизо. Никакво излъчване, нула интелигентност, пълен ***. И този *** получава по 160 хил.лв на ден само защото умее добре да рита топка! Светът е побъркан, много човешки безумия трябва да бъдат преразгледани.
8
0
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
До АнонименТи не му мисли как ще го вкарат.В България толкова вече сме деформирани, че се изненадваме, че някъде по света хората си прилагат правосъдието безпристрастно и за всеки.Ако го докажат...край с него.
7
0
 
16
 
! Отговори
До номер 1 преди 9 години
Тези 15 милиона не са подкуп. Това се нарича извънсъдебно споразумение.
6
2
 
8
 
! Отговори
Do 2 преди 9 години
До АнонименКултурна особеност на неговата латино-раса.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По примера на Ули Хьонес и хипофизното джудже трябва да бъде прибрано на топло.
4
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига да не са го накиснали.
3
2
 
18
 
! Отговори
kkk преди 9 години
Люис Хамилтън и Бътън спорят за титлата във Ф1 до последния кръг, но накрая шампион става Меси... :) най-смешната златна топка от Световното - гарантирано от ФИФА!
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз ума ми не може да го побере как човек като Меси, който тези укрити 4,2 милиона за 3-4 години, който ги ги взима за 3-4 месеца от заплата и рекламни договори рискува най-малкото да му се опетни репутацията с подобно дело. Акъла ми не го побира.За справка: заплатата на Меси е 16 милиона евро на година. И това е само заплатата му. Прибира + рекламни договори някъде към 30 милиона на година. И накрая върви укрий данъци за 4 милиона.Баси майката.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето един пример как се спазват правилата в дадена бяла страна. Ако тук някой известен футболист предложи даже 1 милион на съда, краката ще му целуват и ще му изплатят даже обезщетение от държавата за нанесени морални щети заради заведеното дело.В една Испания не върви номера, даже и с подкуп от 15 милиона евро.Но мен ме интригува друго по-важно- ако го признаят за виновен това е престъпление за затвор и то за доста години. Само ми е чудно как ще вкарат такъв като Меси в панделата.