Стиви Джи: Суарес е прекалено добър за Арсенал

"Посъветвах го да не ходи при тях. Не му се сърдя, че подписа с Барса"
Обновена: 31 юли 2014 14:12 | 31 юли 2014 13:41, Друми Георгиев
1
Стиви Джи: Суарес е прекалено добър за Арсенал
Джерард е бил съветник на Суарес. Снимка: Ройтерс

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард разкри какво е посъветвал доскорошния си съотборник Луис Суарес преди година, когато уругваецът беше трансферна мишена на Арсенал.

Според опитния 34-годишен полузащитник Суарес е бил прекалено добър, за да премине при "артилеристите". В крайна сметка южноамериканецът напусна стадион "Анфийлд" преди няколко седмици, подписвайки с Барселона.

"Щях да бъда наистина много тъжен и разочарован, ако Луис беше преминал в Арсенал. При цялото ми уважение към тях, аз казах на Луис, че е прекалено добър, за да играе в Арсенал", чистосърдечно призна Стиви Джи пред вестник "Телеграф".

"Казах му, че ако вкара 30 гола за нас и спечели приза за играч на сезона, а аз бях убеден, че ще го направи, тогава Реал и Барса със сигурност ще дойдат за него. Според мен миналата година той получи грешни съвети от хората около него, които му казваха, че трябва да играе в Шампионската лига, без значение за кой отбор."

"Аз самият имам опит с испанските клубове. Наясно съм, че когато играеш добре, те ще те потърсят отново. Бях сигурен, че Барса и Реал отново ще проявят интерес към Суарес. За да заслужи уважението на нашите фенове, той трябваше да остане при нас още една година."

"Много хора считат, че навярно той е трябвало да остане още един сезон при нас. Моята мечта винаги е била да играя за Ливърпул, но мечтата на един чуждестранен футболист е да играе за Барселона или Реал Мадрид. Това е факт."

"Неговата съпруга е от Барселона и не трябва да завиждат на футболист, който се е трудил толкова здраво, за да сбъдне мечтата си. Не може да го нападате, когато казва, че напуска за, да отиде в Барселона. неговата мечта от първия ден беше да отиде в Реал или в Барса. През лятото на 2013 година, когато той тренираше сам и беше замразен, аз му казах да не ходи в Арсенал."

"Вярвам, че ако сега Суарес още беше при нас, ние щяхме да сме фаворити за спечелване на Висшата лига. Разочарован съм, че той си тръгна, но в същото време се радвам за него, защото той получи това, което иска и заслужава. Още от самото начало Луис винаги е бил феноменален в тренировките и в официалните мачове", каза още Джерард.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Стивън Джерард
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като ви изнесе целия сезон на гърба си, нормално да сте фаворити. Същата работа и с МанЮ - памПерси им изнесе един сезон и ги направи шампиони. Тоя сезон ще ви видим какви фаворити сте.