Челси - гиганти, Арсенал - джуджета

Публикуваха статистика на данните на отборите след първия кръг във Висшата Лига
20 авг 2014 14:48, Георги Пешев
0
Челси - гиганти, Арсенал - джуджета
Снимка: Ройтерс

В понеделник вечерта Челси имаше тотална доминация над новака Бърнли и победи с 3:1 в първия си мач във Висшата Лига.

Оказва се, че играчите на Жозе Моуриньо са имали смазващо преимущество и по отношение на физическите си характеристики.

След публикуваните статистики за кръга Челси се нареди на първо място по отношение на средния ръст на използваните в мача играчи, както и на средното тегло. Бърнли от своя страна е в средата по отношение на височината, но е притежавал най-леките играчи.

Най-високият играч на Челси е завърналият се в клуба Тибо Куртоа, който е 199 сантиметра. След него се нареждат Неманя Матич със 193 см. и Гари Кейхил със 191 см. Присъствието на Сеск Фабрегас (178 см) и Еден Азар (173 см) сваля малко средния ръст, но въпреки това сините са най-високи.

Челси обаче единствен от високите отбори успя да използва ръста си, тъй като следващите в класацията Кристъл Палас, КПР, Стоук и Уест Хям загубиха мачовете си.

Изненадващо назад в подредбата са отбори като Манчестър Юнайтед и Ливърпул. "Червените дяволи" са с обновен състав, в който играчи като Хуан Мата и Андер Ерера са доста дребнички. В Ливърпул пък техничарите Филипе Коутиньо и Рахим Стърлинг свалят средните показатели.

За никого не е изненада обаче това, че на дъното на таблицата и в двата показателя се намира Арсенал. Най-ниският играч на "Артилеристите" е Санти Касорла със 168 сантиметра, докато съвсе малко по-високи са Джак Уилшър и Алексис Санчес.

Вижте пълната статистика в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари