Радослав Златанов взе злато в спринта на 100 м на Европейското

Това е петият медал за българите на шампионата за спортисти с увреждания
Обновена: 21 авг 2014 09:12 | 20 авг 2014 22:55,
2
Радослав Златанов взе злато в спринта на 100 м на Европейското
Снимка: архив Булфото

Българинът Радослав Златанов спечели златен медал на Европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в Суонси (Великобритания). Състезанието е организирано от Международния параолимпийски комитет.

Златанов финишира пръв във финала в спринта на 100 метра в клас T13 с лично постижение за сезона от 11.22 секунди.

Това е първият златен медал за България на шампионата. Досега нашите спортисти успяха да вземат два сребърни и два бронзови медали. Среброто грабнаха Михаил Христов на скок дължина в клас Т47 и на Даниела Тодорова на диск в клас F55. За бронз се пребориха Дечко Овчаров на копие в клас F42 и Мустафа Юсеинов на диск в клас F56.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че не сте сложили снимка на медалиста - онзи ден всички видяхме онзи Orc Chieftain! Сега си кажете имената, ЕГН-то, номера на обувките и банковата сметка, после колко медала сте спечелили за Бг- да знаеме! Хубаво е че при куците и сакатите също имаме медали, така незрящите не губят надежда, и разбират, че живота не свършва със загуба на крайник или сетива. Айде честит ми бан по подразбиране, че не съм прославил ***, щот къф съм аз, и кой ме знае...

Спонсорирани публикации