Един румънец разби мечтите на много други

Румънските издания коментират загубата на Стяуа
Обновена: 28 авг 2014 12:38 | 28 авг 2014 10:30,
60
Един румънец разби мечтите на много други
Снимка: Булфото

"Трилър в София. Един румънец разби мечтата на много други. Моци - национален герой на България", пише днес вестник "Про Спорт" за мача между българския първенец Лудогорец Разград и румънския Стяуа Букурещ за класиране в груповата фаза на Шампионската лига.

Всички вестници в Букурещ съобщават за отпадането на Стяуа и отбелязват, че героят на вечерта е бил защитникът Козмин Моци, който влезе в ролята на вратар и спаси две дузпи - на Първулеску и Ръпа.

Според "Про Спорт" Моци вероятно ще влезе в книгата на рекордите. В. "Ромъния либера" пише, че бившият футболист от Динамо е направил чудеса при наказателните удари, а "Адевърул" отбелязва, че Стяуа не е успял да се наложи при наказателните удари, въпреки че вратата е била пазена от играч от полето.

"Стяуа беше елиминиран от бивш динамовист", посочва "Адевърул".

"Про Спорт" коментира, че Моци е бранил вратата по-силно от всеки вратар при шута на Първулеску. Моци се движеше по линията като Йежи Дудек през 2005 година на финала с Милан, коментира вестникът.

"Невероятно; не е за вярване; влезе в историята" - подобни коментари заваляха в Туитър след играта на Моци, който предизвика истинска истерия в мрежата. Беше променена дори страницата му в Уикипедия. Целият свят гледа как той елиминира Стяуа, пише "Про Спорт".

Вестниците в Букурещ публикуват и реакции след мача.

"Путеря" цитира думите на треньора Константин Гълка: "Това е голям удар, трябва да се съвземем".

"Беше много неприятна вечер за нас и за мен лично, вярвахме в победата, че ще решим мача в първото полувреме. Но това не можа да стане с възможностите, които имахме. Дойдоха някои смени, които не бяхме предвидили. Трябва да се поучим от това, много голям удар е за всички нас, но трябва да се възстановим, да мислим за шампионата и за Лига Европа", каза Гълка за "Долче Спорт".

Треньорът на Стяуа очаква Танасе да не може да играе много дълго. "Знаех, че Танасе не е възстановен, но той опита да играе. Очаквах да го сменя, но не толкова бързо", обясни Гълка. Той обаче поздрави играчите за "отношението, поведението, резултатите".

"За мен са герои. Когато има дузпи, може да стане всичко", коментира Константин Гълка.

Лучан Сънмартян е много разочарован от отпадането. "За нас това беше черна вечер", каза той пред "Диджи Спорт" и допълни, че им е липсвала концентрация.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
0
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Всички тука ревеме от кеф за Луноходец и се радваме че уж български е бил успеха,ама защо един румънец пр...а сънародниците си,не стана ясно,ако в Стяуа играеше българин той също щеше да постъпи като Моци!!!
49
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ЦСКА , напред чорбалари , , , , ,
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe kartotekiraite go za vratar napravo hahahah
47
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добра игра и добър отбор и великолепен играч даже и по чуждите медии, които нямат нищо общо с нашите страни го пишат)
46
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя Моци ги разби бе.мамалигарите още дълго ще го помнятзаслужава си всички премии момчето.Моцииииииииииииииииииии
45
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всеки футболен фен *** мятащ бомбички палещ седалки трябва да му се счупят по 2 палки в тъпата тиква.
44
10
 
39
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Аз съм фен на ЦСКА и никой не може да ми казва кой да подкрепям и да ми говори за патриотизъм когато става въпрос за футболни клубове а не за нац. отбор. Хора които подкрепят винаги силният на деня не са фенове. Тях също не можем да ги виним за нищо просто така им харесва.Но няма как да не похваля Лудогорец и да не ги поздравя за невероятният успех и играта им снощи. Пожелавам успех на орлите в ШЛ и ще имат моята подкрепа, но не защото някой така ми е казал, а защото така го чувствам.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За мен са герои. Когато има дузпи, може да стане всичко", коментира Константин Гълка."Само не разбрах, в какво се изразява тоя героизъм?!
42
3
 
41
 
! Отговори
МОЦИ преди 9 години
1 МЛН.ЕВРО ПРЕМИЯ ЗА МОЦИ ОТ ДОМУСЧИЕВТРИБУНАТА НА ЛУДОГОРЕЦ АРЕНА ДА СЕ КАЗВА ТРИБУНА КОЗМИН МОЦИПАМЕТНИК ДО СТАДИОНА В РАЗГРАД ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА МОЦИ ДОГОДИНА ТРАНСФЕР В ГОЛЯМ ЕВРОПЕЙСКИ КЛУБ МОЦИ,МОЦИ,МОЦИ,МОЦИ,МОЦИ ВЕЛИК СИ ОБИЧАМЕ ТЕ !!!
41
2
 
66
 
! Отговори
Изверг преди 9 години
Този за пръв път си слага вратарски ръкавици, а се справи по-добре от 90% от професионалните вратари. Всеки път хващаше ъгъла, но малко не му достигаше. С малко по-силен скок можеше да ги улови до една.
40
2
 
66
 
! Отговори
Драган преди 9 години
До Иван. За какъв патриотизъм говориш бе, това са клубни отбори. Моци има интерес да спечели неговия отбор - отива в ШЛ и получава милионите. А какво щеше да получи ако беше спечелили Стяуа, съмнителното удоволствие че са негови сънародници, а той ще *** мухите. Истинските футболисти играят за отбора, в който са, а не за страната от която идват! Когато са повикани в националния отбор работата е друга.
39
2
 
47
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Баси лудия румънец! Но ако не друго поне в поговрките сме силни. Казал е българския народ: Власите се давят накрай Дунава и се доказа таман 2 пъти за една вечер!!!
38
3
 
18
 
! Отговори
iha преди 9 години
на пъва страница е Лудогорец , да ви замолим да не коментирате отбори от 3-та глуха ,защото на никой не му дреме вече за тях,с това темпо скоро и на вас няма да ви дреме
37
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велик мач за Лудогорецц, а ще се намери ли някой да запуше устата на Алекси Сукачев завинаги.
36
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герой! Празникът му е двоен- за първи път на вратата и острани кръвния си враг Стяуа, и класира отбора си за Шампионска лига.
35
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 38-----------Ами айде Левскари, в София са мачовете, идвайте да гледате как се пердашат отбори в ШЛ!Не само негативно да се отнасяте към двукратния шампион на България по футбол
34
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 30По тв се чуваше само Стяуа и от време на време едно мижаво - българи, юнаци. Правя сравнение с мачовете на Левски.
33
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моци хваща дузпите като лепило за топки.
32
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моци е по-добър като вратар.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен32Така го е написал този, който го възхвалява.

Спонсорирани публикации