Английските отбори дали 1,2 млрд. долара за трансфери

Покупките от лятото са рекордни
30 авг 2014 19:56, Екип на Investor.bg
8
Английските отбори дали 1,2 млрд. долара за трансфери
Снимка: Reuters

Английските футболни клубове са похарчили рекордни средства за нови играчи това лято, показа проучване на изследователската компания Deloitte.

Отборите от в английската Висша лига – най-високото ниво на футболното първенство на Острова, вече са похарчили 725 млн. паунда (1,2 млрд. долара) за привличането на нови играчи. Въпреки че до края на летния трансферен прозорец остават три дни, общата сума е с 95 млн. паунда повече от миналата година.

"Трансферният прозорец това лято е един от рекордните", каза Дан Джоунс, съдружник в спортното анализационно звено в Deloitte, цитиран от CNBC. "Това е така, доколкото се вижда от по-високото ниво на разходите, които са повече, отколкото в който и да е предишен прозорец", добави той.

Лидер сред най-харчещите е Манчестър Юнайтед. В началото на новия сезон клубът бе поет от доскорошния наставник на холандския национален отбор Луис ван Гаал, който получи карбланш от ръководството и феновете да похарчи значителни средства за изграждането на по-добър състав.

Клубът от Манчестър счупи британския трансаферен рекорд, закупувайки аржентинското крило на Реал Мадрид Анхел ди Мария за 59,7 млн. паунда. „Червените дяволи“ вероятно няма да спрат с покупките, като следващата им набелязана голяма цел е защитникът на холандския гранд Аякс Дейли Блинд.

Челси също бе в светлината на прожекторите, закупувайки испанските национални състезатели Сеск Фабрегас (от Барселона за неоповестена сума) и Диего Коста (от Атлетико Мадрид за 32 млн. паунда).

По думите на експерта от Deloitte Дан Джоунс една от основните причини за по-скъпите трансфери е проведеното това лято в Бразилия Световно първенство, на което изгряха някои нови звезди.

"Има редица фактори, които допринасят за трансферите това лято, включително витрината за таланти в световен мащаб, която Световното първенство осигурява. Въпреки това една от основните движещи сили за разходите на отборите от Висшата лига продължават да бъдат увеличаващите средства в резултат от по-високите приходи от телевизионни права и продажби", каза още Джоунс. 

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
qeq преди 9 години
Как може такова нещо? Да ги дадат на пенсионерите. :D
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И 10 млрд. да дадат, все тая - националния отбор на Англия е най-жалкия фаворит на всички първенства, който винаги отпада първи в групите!
6
7
 
21
 
! Отговори
селски бек преди 9 години
Дааа празноглавите футболисти станаха милионери благодарение на още по-празноглавите фенове които незнайно защо по цял Свят си приличат-татуирани полуграмотни ***,живеещи посредствено,прекарващи времето си в алкохол,дрога и безсмислени спорове и обсъждания на любимците си,готови и на майка си да строшат главата ако каже нещо против отбора им Така поколенията фенове създадоха футболната индустрия която върти милиарди а те самите продължават да чоплят семки и викат по стадионите
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тия пари само от острова,а от цяла Европа?Призовавам европейците да икономисват още повече за да си купят още по-качествени ритни-топковци които да печелят на седмица по 100-200 хиляди паунда на седмица.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа, икономическата криза наистина в разгара си...
3
8
 
10
 
! Отговори
Momo преди 9 години
А на няколко хиляди километра от тях хората гладуват и умират в нищета...
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новият световен ред изисква тъпо и зомбиранонаселение, което да тъне в мизерия но да се забавлява от празноглави ритнитопкавци илисветовни чалгари като Гага и Бионсе.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Арсенал и Челси играят- що е то? Това е когато двама милиардера като Османов и Абрамович си правят гъргара с 22-*** милионера да ги карат да тичат пред публика и да се псуват като каруцари от добруджанските села!