Полша отново е световен шампион по волейбол

Домакините на турнира детронираха Бразилия след успех с 3-1 гейма
22 сеп 2014 08:11,
13
Полша отново е световен шампион по волейбол
Снимка: Reuters

За втори път в историята си Полша триумфира със световната волейболна титла. Домакините на първенството постигнаха целта си след страхотен успех с 3-1 гейма (18-25, 25-22, 25-23, 25-22) над Бразилия и така отново са на върха след 1974-а година.

Южноамериканците бяха спечелили предишните 3 шампионата, но този път отстъпиха на вдъхновените играчи на Стефан Антига, които си отмъстиха за поражението с 0-3 на финала през 2006. Това бе втори успех за Полша над Бразилия в тази надпревара.

Домакините започнаха притеснено в първия гейм. Те допуснаха доста грешки и опитният им съперник естествено се възползва, като стигна до успеха след 25:18, за да поведе с 1-0.

Във втората част обаче поляците се подобриха значително и поведоха със 17:11. Южноамериканците показаха класата си и след силна серия на Бруно на сервис, изравниха при 18:18. Все пак домакините не се пропукаха и след добри изяви в края затвориха гейма с 25:22. За това помогна и смяната на разпределителя и появяването в игра на ветерана Павел Загумни.

Третата част вървеше точка за точка преди в нейния край домакините да дръпнат с 2 точки. Бразилците изравниха до 23:23, но с 2 поредни точки триумфът отново бе за Дружина Полска.

В четвъртия гейм поляците дейтваха стабилно като бяха напред до средата на сета. Селесао успя да се откъсне с 20:17, но домакините изравниха при 21:21, а след това Лукарели пристъпа линията и Полша поведе. Последва блокада на Мариуш Влазли за 23:21, а след това бразилците сбъркаха при атаката си. Те спасиха първи мачбол, но при втория капитулираха след атаката на Влазли.

Матеуш Мика бе най-резултатен за победителите с 22 точки, а Влазли добави 14, като той бе определен за най-полезен играч на турнира.

Бронзовите медали бяха спечелени от Германия, който се справи с 3-0 срещу Франция (25-21, 26-24, 25-23).

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
А....... преди 9 години
а.......НАШИТЕ...........Никога няма да бъдат първи на голямо първенство след като федерацията се ръководи от Лазаров и лижещите го Ганев и сие........
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7"***" са, щото не лижат *** на кремълската хунта нали?
6
0
 
8
 
! Отговори
тъжно преди 9 години
България все повече пропада и на волейбол до 13 място след 4 място на олимпиадата и 4 място на европейкото през 2013 г. сега Франция, Германия даже Канада, Иран и Финландия ни изпреварват. Спорта запада още повече в България след най-слабата олипмиада за последните 70 години от 1950 г. когато е имало война.
5
16
 
2
 
! Отговори
роро преди 9 години
Нагласена работа.волейболната мафия гледа да урежда домакините за шампиони винаги
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поляците показаха какво значи на носиш фанелката с герб-а - гонене на топката "ако трябва и извън залата", никакво предаване и в най тежките ситуации, никакво мрънкане след грешка, а подкрепяне на съотборника който е сгрешил,атакуваха "мъжката" и срещу 3на блокада, разпределителя им не си позволи волности (да пуска) нито веднъж...
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво !Братска, славянска Полша Шампиони !!!След отпадането на нашите всички викахме за Полша.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дълго чакана и изстрадана титла на поляците. 2006 та стигнаха финала където бяха пребити от същата Бразилия, 2010 на 1/4 финалите ги спряхме ние, 2012 спечелиха безапелационно СЛ в София и чакаха медал от Олимпиадата - отново провал, 12 години провал след провал на ЕП... може би докато намерят и правилния треньор - Стефан Антига- койтосъбличайки фанелката на играч - директно стана национален треньор и на първото си голямо първенство - стана и световен шампион.
1
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Браво на поляците! Това се казва ДУХ,това се казва ВОЛЯ,така се преследва ЦЕЛ,а не като нашите мекошави и миловидни,несръчни и безволеви момченца!Никога няма да заиграем като бразилците и поляците! По принцип българите обичат повече приказките и хвалбите,а не сериозната работа и дисциплината.Радвам се от сърце на полските момчета,заслужиха си титлата на 100%. Щях много да се ядосвам,ако отново високомерните бразилци бяха шампиони!

Спонсорирани публикации