Луис Енрике: Суарес не е дебел

"Рекордите на Меси не ни интересуват, ние играем за победа", отсече треньорът на Барса
18 окт 2014 10:20, Друми Георгиев
4
Луис Енрике: Суарес не е дебел
За Луис Енрике всяка победа тежи повече от рекордите. Снимка: Ройтерс

Наставникът на Барселона Луис Енрике потвърди, че Луис Суарес не е дебел. В същото време специалистът даде да се разбере, че целта пред тима в днешния мач с Ейбар са трите точки, а не преследвания от Лео Меси рекорд за най-много вкарани голове в испанското първенство.

„Трудно е да се каже колко близо е Суарес до най-доброто си физическо състояние. Той чувства подобрение в сравнение с първите тренировки и мачовете с националния отбор му помогнаха”, каза Енрике.

„Нямам представа дали той е на 80%, 90% или на 100%. Но със сигурност не е дебел. Той се намира във форма през последните няколко месеца.”

„Ние не сме говорили за каквито и да е рекорди. Това, което ни интересува е общото благо на отбора. Не съм чувал коментари за рекорди в съблекалнята.”

„Нашето внимание е фокусирано върху трите точки, които трябва да вземем срещу Ейбар. Рекордите са нещо, което ще бъде постигнато, но те не са наша цел. Целта ни е да печелим мачове, нищо повече.”

„Предстоят ни доста мачове, които следват един след друг за кратък период от време и затова трябва да внимавам за всичко: формата на играчите, дългите ни пътувания, това, което виждам на тренировките, следващият ни съперник…”

„Не съм видял знаци за отпускане или отклоняване на вниманието. Играчите са свикнали с всякакви слухове. Това, което ви гарантирам е, че те ще излязат на терена без да мислят за друго нещо освен победата.”

„Аз се притеснявам само за следващия опонент Ейбар и техния потенциал. Те играят добре и могат да ни причинят проблеми. Те са откритието на сезона и постигнаха добри резултати. Те имат план, кураж, добри играчи и могат да пресират.”

„Състоянието на Вермаелен се подобрява, но има нужда от още време, за да стане по-силен. Рафиня е готов за игра, но се нужда от фина настройка на тялото”, добави Енрике.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: БарселонаЛуис Енрике
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Канибал е суарес. Какво му е доброто? Е да, по го бива във футбола от среден играч в балканско първенство. И все пак е канибал.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2беше най-добрият нападател за миналия сезон ... ненормален е коментара ти
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На никой не му пука за Суарес, стига на не хапе хора и животни. Суарес не е нормален.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той е дебел...

Спонсорирани публикации