Бердих детронира Гришо в Стокхолм

Чехът осъществи пълен обрат срещу българина
Обновена: 19 окт 2014 21:40 | 19 окт 2014 18:43, Александър Попов
33
Бердих детронира Гришо в Стокхолм
Снимка: Reuters

Чехът Томаш Бердих, 7-и в световната ранглиста, детронира Григор Димитров на финала в Стокхолм, след като го победи с 5:7, 6:4, 6:4.

Нашето момче започна страхотно мача и стигна до пълен обрат в първия сет, след като от пробив изоставане проби на два пъти противника си и поведе.

Във втория и третия сет обаче Гришата допусна пробиви в първия гейм и това се оказа решаващо за крайния успех на неговия противник.

Това е втора титла на Бердих от турнира в Стокхолм, след като той го спечели и преди две години.

С тази загуба Григор пропусна шанса да се добере до пълен комплект от титли, от всички настилки на които се играе съвременния тенис в рамките на една кампания.

Поражението сериозно ще се отрази и върху шансовете на българина за класиране на финалния "Мастърс" в Лондон, които намаляват, след като Анди Мъри спечели турнира във Виена.

Всичко за развоя на мача четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много, ама като рибена кост ви е заседнал успеха на Григор и виете като хиени. Момчето си е талантливо, красиво, известно и не слиза от спортните новини, успешно и само да не беше българин, всичко можеше да му се прости. Ама световно известен българин, че и от Хасково, от регион, към които имат активни апетити южните ни съседи... Да беше се продал като Касиус Клей нямаше да слиза от рубриките на днес.бг и щяхме да четем само хвалби до небесата.
19
3
 
25
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Гришо има доста хляб да яде докато вдигне класата!
18
0
 
19
 
! Отговори
за 24 преди 9 години
Добре, представителю на дълбоките ***, вие сте свръхчовеците, а ние подчовеците, които трябва да бъдат изтребени. Къде ли съм го срещал??
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак изпълзяха от дупките платените антибългарски писачи, на които единствената им цел е да ни унизят, дори ако реално няма повод. Срещата си заслужаваше гледането. Видяхме качествен и добър тенис, висока класа, спортен дух и мъжки двубой. Златно ни е момчето, ЗЛАТНО!!!! Дели мегдан с най добрите в света! Джокович му е приятел, Федерер и Рафа го уважават, само ония с дълбоките *** всеки път бълват змии и гущери.
16
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Бердих.
15
8
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 17Още 25 дена, брат и ще гледаме най-великата среща в бг спорта..Кличко срещу Пулев!
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DAWAI KOBRA1111
13
18
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Момчето е на 23, 5 години бе ***. На такава възраст ако не си се реализирал, няма за къде повече. В тениса най-силните години са между 22-27. Тоя нашия даже финал не може да стигне на Мастърс или Голям Шлем. За к'ви надежди говорим бе, папагалино?
12
10
 
29
 
! Отговори
Ot London преди 9 години
Abe momcheto e na 22 godini, veche e napravil niakolko miliona, govori perfecten angliiski i frenski, do nego e super krasavits a shepa gruhlivi selendury kreshtiat do pripadak ot zloba.
11
17
 
28
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Очакваше се. Наш *** не може да бие никого от топ 20. Даже и на второстепенен турнир като този, в който най добрите не участват или ходят за тренировка, той пак не може
10
4
 
41
 
! Отговори
МК преди 9 години
Прекалено високи са ни очакванията. Гришо не е чак толкова велик. Наистина никога не сме си мечтали за такива високи постижения. Само че не прекалявайте с очакванията.
9
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако трябваше да се залива с вода съм убеден ,че щеше да надвие своя опонент,оо свещена простота,другият път преди да се залее да помисли какво прави и защо го прави,селски тарикат,никога няма да стане звезда защото е ***
8
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7 Страхотен финал накрая им дадоха столчета че им се люлееха краката. Успех на нашето момче в следващите мачове! Това което прави не е малко.Ако някой не го харесва как играе да отива да хваща ракетата и да покаже, че умее по-добре.Спортът освен за здраве и за да забавлява хората, които го играят или които го гледат въпреки че много хора забравиха за това пред възможността да се печелят пари.
7
8
 
39
 
! Отговори
лупи преди 9 години
До HIterЦялото ти тъпо изказване показва само едно - идея си нямаш какво е тенис. Стой си в собствената си мръсотия и не осмърдявай и форумите. Успех на Григор и напред!
6
19
 
33
 
! Отговори
Реално ! преди 9 години
"Детронира" ? Абе Днес.бг ? Вие добре ли сте ? Гришо е един *** с малко повече пари.
5
6
 
35
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Ей , вие наистина искате много от нашия. Това че е в топ 10 е велико нещо. Аз не мога да повярвам на някой тук, че Гришо имал потенциала за номер едно даже. Вие знаете ли какво е да си номер едно в тениса? Питайте номер едно и номер 2, а именно Джокович и Надал които играха 6 часа в Австралия 2012-та на финала.
4
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е новина,Григорчо е играч за топ 20,нещата си идват на място,слабичък е за топ 10
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До HIterА на теб кой ти е казал, че си българин?
2
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека радостта на антибългарите да започне сега!
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквано. Силите му са наистина до топ 10 и нито крачка напред. Но и това е много за малка България. Браво Гришо!