Люис Хамилтън на трона във Формула 1

Англичанинът спечели последния старт в Абу Даби
23 ное 2014 17:26, Александър Попов
15
Люис Хамилтън на трона във Формула 1
Снимка: Reuters

Люис Хамилтън е новият световен шампион във Формула 1. Англичанинът триумфира в последното състезание от сезона за Гран При на Абу Даби и спечели титлата.

Така той стана за втори път световен шампион след 2008 година, когато грабна драматично титлата в последната обиколка пред Фелипе Маса.

Днес Хамилтън изпревари съотборника си в Мерцедес Нико Росберг, който бе връхлетян от механични проблеми. Германецът имаше нужда да спечели състезанието и да се надява Хамилтън да остане поне 3-ти.

Преди състезанието Росберг заяви, че се надява напрежението да доведе до грешка на Хамилтън. Състезанието обаче се разви изцяло в полза на англичанина. Росберг получи проблеми в двигателя в средата на състезанието и това позволи на Хамилтън да кара спокойно, пазейки както двигателя, така и себе си от грешки.

Страхотно състезание направи Фелипе Маса, който през цялото време бе плътно зад пилотите на Мерцедес, а към края притисна сериозно Хамилтън, но не можа да го изпревари. Трети на подиума се качи съотборника му в Уилямс Валтери Ботас.

Даниел Рикардо завърши 4-ти пред Дженсън Бътън, Нико Хулкенберг, Серхио Перес и Себастиан Фетел.

Всичко за последния старт вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Формула 1Люис Хамилтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"но във Ф1 случайни шампиони няма" има има, вилньов например.... А вече всичко е коли, тая година колата не върви и фетел увяхна, а маса шматката взе да му става навик да се качва на подиума. А хамилтън не е ***, *** е, прилича на *** доста.
9
0
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
И аз съм против Чернев, но човекът все пак спечели 11 състезания срещу 5 за Розберг, т.е. беше по-добрият този сезон.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ReisendeПърво искам да поздравя Хамилтън и да му пожелая и догодина пак да спечели световната титла,а сега до 4око,ей *** ти в България си последна ръка *** и сигурно събираш фасове по спирките така че може и без твоето мнение,*** непрокопсал,
7
22
 
7
 
! Отговори
4око преди 9 години
Колкото и пъти да стане шампион *** винаги ще си остане ***! Втора ръка човек и това си е!
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3 и 6 - шляпате като мокри ***! Аз не съм най-големия фен на Л.Х., но във Ф1 случайни шампиони няма. Още по-малко двукратни такива. Или отдайте на човека нужното уважение, или млъкнете и се изсерете в шапките си!
5
2
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
е, така е, отмина ерата - Шуми.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми, ХамилтОнчо си стана закономерно шампион, той реално нямаше конкуренция през сезона! Чат-пат Бритни Спиърс се опита да даде някакъв отпор, но слабичко! Който ще празнува-чЮстЮтУ, който ще реве- да ходи да си духа сополите другаде!
3
13
 
11
 
! Отговори
ko40 von Selo преди 9 години
това му е втора титла и 11 победа за сезона, бе ***. немската свинчуга розберг ли да стане. по наследство пилот и толериран в немски ***
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя обаче к'ва мадама има за другарка- Никол Шерцингер. Страшнаааа. Бих се венчал за нея напук на баща ми и майка ми и цялата ми рода.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Формулата от сезон на сезон става все по-безинтересна.

Спонсорирани публикации