Година след инцидента прогнози за възстановяване на Шумахер са невъзможни

Той все още не може да говори
26 дек 2014 20:01, Елка Василева
8
Година след инцидента прогнози за възстановяване на Шумахер са невъзможни
Михаел Шумахер. Снимка: архив, Reuters

Почти една година след инцидента по време на ски-ваканция във френския курорт Мерибел състоянието на автомобилния пилот Михаел Шумахер не позволява да се правят прогнози за евентуалното му възстановяване.

Един от най-великите спортисти за всички времена продължава да води най-голямата си битка - тази за живота си. Почти година след инцидента в Мерибел целият свят все още следи и се вълнува какво ще стане с любимеца на милиони хора, пише агенция ДПА в обзор за събитията на 2014-а.

Бащата на две деца Михаел Шумахер си удари главата в скала на 29-и декември 2013-а година - събитие, което въвлече него и семейството му в драматична една година. А плановете на германския пилот били обичайни - да празнува Коледа, Нова година и рождения си ден на 3 януари с близки и приятели.

 Не е възможно да се правят каквито и да е прогнози. Просто е невъзможно в състоянието, в което се намира Михаел, да се говори или предполага каквото и да било, коментира мениджърът му Сабине Кем.

Роденият през 1969-а година седемкратен световен шампион във Формула 1 прекара първите седмици след трагедията в клиника в Гренобъл, където го поставиха в изкуствена кома с цел да проверят останалите му жизнени функции. След това последователно той беше преместен в швейцарско болнично заведение, а след това и у дома си, където лекари продължават да се грижат за него.

Той все още не може да говори, но лекарите потвърдиха, че чува гласове и вероятно може да прави разлики между тоновете на силата на звука, които са около него. Съпругата му Карина пък потвърди, че тя общува с него посредством очите. Той се движи само с помощта на инвалидна количка.

Семейството и приятелите обаче вярват, че мозъкът на пилота ще се активира, наранени центрове ще се възстановят и тъй като е все още в млада възраст, със силна физика, тялото ще заработи отново. Кога обаче, никой не се наема да прогнозира.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Михаел Шумахер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Ей хора, Ви тотално сте изтрещели и сте заслепени от завист. Защо в тези светли дни мислите най-лошото на този ВЕЛИК ШАМПИОН. Направо човек да се чуди на извратеното ви мислене. Как ще се почувствате ако някой каже за вас " тези несретници да се изметат някъде където слънце да не ги вижда".Вразумете се, примирете се и бъдете добри, защото всичко на този свят се връща и се плаща по гвардейски - ако знаете какво означава това, за което дълбоко се съмнявам.Шуми оправяй се напук на тези ***.
6
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шуми си направи мозъка на паздер!
5
28
 
3
 
! Отговори
До Рязан Кольо преди 9 години
Прав си .че е по добре да си иде. Ако съм на мястото на жена му щях да му съкратя мъките.Защо не го задуши с възглавницата.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИНСТВЕНИЯТ ОРГАН КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪСТАНОВИ НА 100 % Е МОЗЪКА. ВСЕ ОЩЕ ДОКТОРИТЕ СА БЕЗСИЛНИ В ТАЗИ ОБЛАСТ. ДАНО ГОСПОД ДА МУ ПОМОГНЕ. ИНАЧЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЖИВ ТРУП.
3
2
 
30
 
! Отговори
Фен на Шуми 85 преди 9 години
Изключителна личност,велик спортист.Много тежък инцидент.Но това е част от неговия живот,която ще преодолее.Чудо е че е жив.Дано се възстанови колкото се може повече.Заедно с Пит Сампрас ми бяха любимите спортисти.Давай Шуми,всичко най-хубаво ти желая човече ! Ти си велик,ееей ... разплаках се ... ВЕЛИКАН ! Дръж се и се оправяй !!!!
2
29
 
6
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 9 години
Вече не става човек от него. Жив труп.Поне да може да говори за да казва кога има ако. Поне да си умре та да не се мъчи.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дръж се Шампионе!