Серина Уилямс срещу Мария Шарапова е финалът в Австралия

Американката надви лесно над сънародничката си Мадисън Кийс
Обновена: 29 яну 2015 14:03 | 29 яну 2015 08:42,
6
Серина Уилямс срещу Мария Шарапова е финалът в Австралия
Снимка: Reuters

Серина Уилямс срещу Мария Шарапова е финалът на Аustralian Open.

Рускинята елиминира по-рано днес Екатерина Макарова без проблеми, докато мощната американка се разправи със своята далеч по-млада сънародничка Мадисън Кийс след 7:6(5), 6:2.

С достигането на американката до финала Маша се прости със шансовете си да измести своята опонентка от първото място в ранглистата след турнира, тъй като подобен развой на събитията щеше да бъде възможен при триумф на рускинята и отпадане на Уилямс на 1/2-финалите.

Американската тинейнджърка стартира перфектно мача и поведе с пробив още в първия гейм, а след това го затвърди и имаше аванс от 3:1 гейма.

След това обаче Серина върна пробива и обърна резултата в геймовете на 4:3, а до края двете си взимаха подаванията и се стигна до тайбрек.

Тайбрекът бе решен след един единствен минипробив, който дойде при 1:1 точки.

Вторият сет бе доста по-убедителен за американката и тя проби в първия гейм и поведе с 2:0 в геймовете, а в петия гейм достигна до втори пробив, който след това затвърди и поведе с 5:1.

Американката обаче пропусна цели седем мачбола при сервис на противничката си в следващия гейм, а след това при своето подаване не сгреши и се възползва от втория си мачбол в гейма.

Интересно е да се отбележи, че Шарапова няма победа над лидерката в световната ранглиста от 11 години. Уилямс от своя страна има 5 спечелени финала в Мелбърн и статистиката и е 100-процентова по успеваемост във финалите на турнира.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маша и Гриша Шампион, време е за домашен лампион.
4
3
 
2
 
! Отговори
До Номер 2 преди 9 години
Храесваш тенисистки на доста годинки, а и им личат.Пробвай се например с Oceane Dodin или с някоя от ТОП 100 като;Katerina Siniakova, Donna Vekic, Belinda Bencic, Ana Konjuh, ....
3
4
 
4
 
! Отговори
До номер 2 преди 9 години
Номер 2, а не се излагай! Каква мацка е например Южени Бушар? Шарапова е с класи над нея. А пък тая твоя холандка дето даже не е сред първите 200, за какво я пишеш? Тук става въпрос за тенис, за женски тенис, а не за коя ти харесва като жена.
2
8
 
2
 
! Отговори
tennis fan преди 9 години
Цибулкова, Ана Иванович, Аранкса Рус, Южени Бушар - все мацки.Не виждам кое й е красивото на Шарапова.Има толкова грубо лице и изглежда прекалено стара за годините си.Искам Серина да я смачка с 6:2 6:1
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маша срещу Серина - женствеността срещу мъжествеността