Ботев би без проблем Марек

"Канарчетата" се доближиха на точка от шестицата след 3:0
7
Ботев би без проблем Марек
Снимка: БТА

Ботев Пловдив победи с 3:0 Марек в мач от 20-ия кръг на "А" група. Двубоя изгледаха селекционерът на националния отбор на България по футбол Ивайло Петев и неговият помощник Алекси Желязков.

"Канарчетата" започнаха агресивно и претендираха за дузпа още в 3-ата минута, когато Емил Виячки задържа за фланелката Мариян Огнянов, но съдията не реагира.

Само след две минути домакините поведоха в резултата. Иван Цветков подаде на Мариян Огнянов, който намери Цветелин Чунчуков на удобна позицията. Той отправи удар от воле, вратарят Eмил Михайлов блокира удара, топката обаче се отклони и влезе във вратата.

В 18-ата минута домакините организираха отлична атака, след като Божидар Васев проби отляво, подаде на Милен Гамаков, който лек финт eлиминира отбраната на гостите. Последва пас към Васев, който намери Чунчуков, последва подаване към Mариян Огнянов, но ударът му бе блокиран от противников състезател.

В средата на първото полувреме гостите можеха да изравнят. Златко Бонев центрира от ъглов удар, а Крум Бибишков от 3 метра би високо над вратата на Стаховяк.

Ботев поведе с 2:0 в 24-ата минута. Иван Цветков центрира с външен фалц в наказателното поле на гостите към Мариян Огнянов, който засече топката с глава и не остави шансове на Емил Михайлов за 2:0. Четири минути по-късно Иван Цветков с техничен удар уцели гредата на вратата на гостите.

Половин час след началото Мариян Огнянов центрира от корнер, Пламен Николов засече с глава, а Емил Михайлов успя да улови топката.

Домакините продължиха да бъдат по-активни и в 41-ата минута Мариян Огнянов бе близо до нов гол, след като стреля във вратата на съперника, но топката бе избита. Две минути преди почивката Йордан Христов подаде на Огнянов, който обаче прати топката в аут.

През втората част "жълто-черните" продължиха да диктуват събитията на терена. Мариян Огнянов изведе на удобна позиция Чунчуков в 53-ата минута, последва удар, но топката му избита от противников играч. Тодор Колев стреля опасно, но Адам Стаховяк изби топката.

След час игра Иван Цветков върна топката към Божидар Васев, който отправи удар, но коженото кълбо премина над вратата. В 68-ата минута отново Васев излезе на удобна позиция, но пропусна. По-късно Иршак подаде на Цветков, който обаче загуби топката.

Младият талант Християн Казаков оформи крайното 3:0 в полза на домакините в третата минута на даденото от рефера продължение на редовното време на мача.

Така Ботев събра 30 пункта и се доближи само на точка от шестия в подреждането Левски.

Още футболни новини от България четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ботев е поет, загинал за независимостта на българите. Няма общо със спорта.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много яки!Не канарчета, а цели канари!

Спонсорирани публикации