Синът на Шумахер се пуска във Формула 4

15-годишният Мик се хареса на шефовете на новия си отбор
8
Синът на Шумахер се пуска във Формула 4
Мик Шумахер уверено върви по стъпките на баща си. Снимка: Facebook

Синът на Михаел Шумахер продължава да следва стъпките на своя именит баща, след като заряза картинга и ще се пробва във Формула 4.

Новият отбор на Мик Шумахер съобщи, че 15-годишната надежда ще получи възможност да изпробва своите умения в шампионата, който е първа стъпка за младоците в професионалното им развитие като автомобилни пилоти.

"За нас е традиция да каним вицешампиона от германския картинг шампионат на тестове в симулатора. Мик изкара цял ден в него, след което тества автомобила във Валенсия. Останахме доволни и стигнахме до споразумение Мик да се състезава с нас в сериите Формула 4", съобщиха от холандския отбор Ван Амерсфоорт Рейсинг.

15-годишният Мик Шумахер, който през 2014 година беше втори в германския, европейския и световния картинг шампионат, е първият пилот на Ван Амерсфоорт Рейсинг за новия сезон. Името не неговия съотборник предстои да бъде обявено.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво. Кураж се иска за това
5
2
 
10
 
! Отговори
az преди 9 години
tupi zlobari
4
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Връзкар.
3
56
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоя е тръгнал по пътя на тате.Да си купува легло за инвалиди от сега.
2
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все пак татенцето му макар и със счупена глава има милиард долара ако не и повече.Чудя се как не си е купил цялата формула 4.
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! С гена на баща си може и да стигне далеч. Да не говорим, че германската педантичност играе добре за тях във Форумла 1. Фетел стана световен шампион на 23, Шумахер също беше в средата на 20-те си. Успех!