Левски търси 805 хил. лв. за евролиценз

Колев и Гугутката напускат отбора
26 мар 2015 22:19, Анисия Иванова
21
Левски търси 805 хил. лв. за евролиценз

Представителите на Тръст Синя България и Националния клуб на привържениците Васил Колев и Владимир Владимиров - Гугутката си подадоха оставки като членове на УС, на Левски.

Всичко това стана ясно на днешното заседание на ръководния орган, на което не присъства Тодор Батков, който е по дела в чужбина. Организираните привърженици на "сините" желаят да напуснат своите две места в УС на отбора, след като мажоритарният собственик Тодор Батков не изпълни техният ултиматум за пълно прехвърляне на неговите акции.

Националният клуб на привържениците и Тръст "Синя България", представен в общото събрание на УС от Васил Колев, отказаха да коментират темата след края на общото събрание. Председателят на тръста ще отговаря на въпросите на медиите по време на пресконференция в петък.

Левски трябва да изчисти задължения в общ размер 805 хиляди лева, за да получи лиценз от Българския футболен съюз (БФС) за участие в еворпейските клубни турнири през сезон 2015/2016, обяви председателят на Управителния съвет на клуба Иво Тонев.

Той добави, че уеднаквяването между лицензирането в България и Европа кара "сините" задължително да покрият изискванията от УЕФА, защото скоро ще трябва да го правят и за "А" група.

"Когато направихме първото си заседание като УС преди 2 месеца и половина, Левски дължеше милион и 700 хиляди лева. Към днешна дата, почти 700 хиляди лева са изплатени, предоговорени или пренасочени. Остават 805 хиляди лева до получаването на евролиценз.

"В последните години Лицензионната комисия към БФС до голяма степен уеднакви критериите си с тези на УЕФА, така че получаването на двата лиценза се доближава. Сумата за получаване на лиценз за вътрешното първенство все пак е по-достижима", каза Тонев.

"Нямаме никакво намерение да спрем или да се откажем. Напротив,ще направим всичко възможно в оставащите пет дни да осигурим сумата. Може би със съдействието на феновете, както и с други действия и разговори, които водим. Обаче Левски се върти в един омагьосан кръг.

"Да приемем, че ще съберем тази сума и ще си изпълним задълженията, за да получим лиценз. Това е важно за велик отбор като Левски. Но ние наптрупваме нови задължения и те не са малки. Нямаме никакви сериозни приходи. Нямаме човек като Кирил Домусчиев с куфари пари и т.н.

"Не казвам нищо лошо, защото човекът има възможности. Но ние ги нямаме и понеже ги нямаме, не можем да плащаме заплати. Нито един човек от клуба не е получавал заплата от началото на годината. Скоро ще се дължат и тези за март. Тези дългове след определен период от време отново ще бъдат проблем за лицензирането и ще има нова кампания за спасението на Левски. Или пък ще взимаме заеми.

"По тази причина моето желание да погасим дълга и да получим лиценз, но след това Левски трябва да формира бюджета на база на приходите. Колкото пари ние от УС и администрацията на клуба сметнем, че имаме като приход, толкова ще харчим. Ще бъде трудно, но в рамките на две години Левски ще се изчисти финансово и няма да дължи пари на никого", добави той.

"Не може да искаш да похарчиш осем милиона, а да имаш приход три милиона. Нормално е така да имаш задължения от пет милиона и да се въртиш в един кръг. Ние като клуб считаме, че Левски не трябва да се движи по този начин. Трябва да бъдем коректни и хората да знаят, че Левски е клуб, който държи на своето име.

Футболен клуб с милионна публика и богата история", завърши Иво Тoнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
баба ви преди 9 години
Аз търся по-малко,включвам се в търсенето с тях :)
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе и тия са ми интересни . Батков има 20-30 милиона годишно не може да се бръкне да извади 800 хилки
14
0
 
6
 
! Отговори
Решение преди 9 години
Най-добре е да закрият футбола в България! Ще стане доста по-спокойно и мирно, и няма постоянно да слушаме простотии от татуирани манекени, които са чели само описа на барчето в хотелската стая!Закривай!
13
0
 
4
 
! Отговори
Ауу! преди 9 години
И къде ги търсят? Из дискотеките, между салфетките по пода ли?Ами направете им заплатите на тия некадърници като на обикновените работещи, по 1000 лева и за два месеца щяхте да си ги спестите тия пари! И стига сте купували от цял свят скъпоплатени ***!Бездарници!
12
0
 
5
 
! Отговори
lOsHo преди 9 години
и аз търся 805000лв. Ако някой намери да ми се обади ;)
11
0
 
7
 
! Отговори
petar stojn4ev преди 9 години
аве защо ангажирате цяла българия с тези два отбора ревлювци откъде накъде сме длъжни даим слушаме воплите по новините не разбраха ли че живеят в друго време няма я държавата , която им даваше всичко което пожелаят сега както всички в България трябва сами да се оправят а не като някакви просяци постянно да молят някои да им даде пари
10
0
 
8
 
! Отговори
Беселина преди 9 години
Поне да правеха нещо - освен да пият, да се татуират и да таковат мадами, други резултати няма. Трябвало е по-рано да се сетят, че трябва и футбол да се играе. Аз съм от Левски, като казвахме като деца и точно затова мисля, че трябва да махнат името на Апостола от тази шайка лигльовци с обръснати краченца.
9
0
 
1
 
! Отговори
мусолини преди 9 години
Тонев и батков са за затвора!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,върнете името на Апостола !
7
0
 
7
 
! Отговори
Боклуци преди 9 години
Абе какво търсят тия лакоми ***,да си плащам за да гледам БГ-първенство-което е само с един свестен отбор,сега и да им съберем пари за лиценз,баси наглетците!ЦСКА същата работа,иначе Стоичо с 40000лв.заплата на месец,я си е...... м......!
6
0
 
6
 
! Отговори
Време е преди 9 години
Май е време тия два отбора да влязат в 21 век,Литекс и Лудогорец вече го направиха, едните имат план и идея другите продават футболисти. А двата гранда много скоро ще фалират, защото няма нито идея нито нищо... Просто организиран хаос...
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре у лево и Левски ЦСК ! Кога продавахте мачове и ви лансираха от всекъде,кога чорбаджиите ви праха мангизи,пак добре,а сега ривете,а?
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой Левски? Той не умря ли през 1873?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI NESHTASTNIZI ISKAT PARI,AMI ZASHTO TE NE GI DADAT
2
0
 
5
 
! Отговори
МвР преди 9 години
Милиционерска му работа ... Ченгета от кол и въже управляват навред
1
1
 
6
 
! Отговори
кольо преди 9 години
Без наркопари в Левски!!!

Спонсорирани публикации