Половината от състава на Левски - аут през лятото

Гонзо предвижда драстични промени в отбора
28 мар 2015 10:39,
23
Половината от състава на Левски - аут през лятото
Снимка: архив, Булфото

Драстични промени в Левски се очакват през лятото, пише "Тема Спорт".

По-малко от половината футболисти от настоящия състав на Левски ще останат на "Георги Аспарухов" през лятото.

Основната причина за това е, че в клуба предстои поредното намаляване на бюджета за заплати, което ще накара много играчи да си тръгнат. Освен това, ще има и такива, които умишлено ще бъдат продадени, защото не се представят на нужното ниво със синия екип.

На "Герена" смятат да намалят перото за заплати с 50%. Миналото лято също имаше орязване на парите в клуба, като тогава от 400-500 хиляди на месец, заплатите паднаха до 250 бона общо за всички играчи.

Сега ще има ново стягане на коланите, което ще означава, че Левски ще трябва да се откаже от почти всичките си чужденци, ако те не се навият да намалят възнагражденията си.

В Левски опряха до този ход, тъй като финансовото положение е отчайващо. В момента клубът се нуждае от 850 хиляди лева, за да разплати дълговете, които касаят получаването на лиценза за евротурнирите. Малко по-малка е сумата, за да бъдат изрядни документите и за участие в "А" група.

А крайният срок за изчистване на борчовете е 31 март. На "Герена" се похвалиха, че за първото тримесечие са преизпълнили заложените приходи с 470 хиляди лева, но въпреки това клубът трупа дългове - пасивът за този период е 1,8 милиона лева. Играчите и персоналът пък на се получавали заплати от началото на тази година.

Разбира се, има малък шанс и нещата да се подобрят. Това може да стане, ако се намери сериозен генерален спонсор, както и при добро развитие на кампанията "Левски е твой". В нея всеки дарил пари на клуба, получава акции. Най-малкият пакет е от 100 дяла, а номиналът на една акция е 1 лев. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: съставлевскигонзо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
2
 
! Отговори
цесекист преди 9 години
Кви промени бре,аре закривай,100 г. стигат!!!!:)))))
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това го слушам няколко години вече
15
0
 
1
 
! Отговори
Левскар преди 9 години
"Аз мисля, че най-доброто за Левски е още преди лятото да бъде без Гонзо."Абсолютно. Ако и Иво Тонев се разкара, догодина ще има шанс дори и да се борим за шампионска титла.
14
1
 
1
 
! Отговори
реалиста преди 9 години
И като разхвърлят акциите на феновете, какво ще се промени. Ще стане по лишо, защото феновете няма да гарантират сигурни финанси. Трябва богат собственик, който да бъде добър мениджър.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
no money -no honey !!!! С бла -бла ......не става!!!! Уви !!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Стар преди 9 години
Аз мисля, че най-доброто за Левски е още преди лятото да бъде без Гонзо. Бедите в отбора започнаха от момента в който Гонзо стана треньор и се видя, че бездарник не е в състояние да води футболен отбор, а какво да говорим като спортен директор.Така, че докато той е в Левски нищо няма да се промени.
11
1
 
8
 
! Отговори
Милен преди 9 години
Стига сте купували бездарни чужди футболисти харантутници! Инвестирайте парите в школите и дайте шанс за развите на българските таланти! Те ще играят със сърце, а не за пари. Това важи за всички българси отбори.
10
0
 
9
 
! Отговори
бд преди 9 години
Георги Иванов е посредствен и не особено умен.
9
2
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Аз не мога да разбера защо Марселинио и Кайсара от Лудогорец, при условие че са с Български паспорти не са ги повикали в националния.Само Кайсара според трансфермаркет струва повече от всичките ни национали по чужбина
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бл.Благов, толкова ли е трудно да се разбере, че никой не го е еня з аклубовете, а да се вземат комисионни
7
0
 
6
 
! Отговори
л преди 9 години
Е,няма що.Страшен мъжкар,с 30 кила гел по косата.Направо мъжественост,отвсякъде.Пълен провал,във всеки един аспект.Отворил и той джобовете и чака да паднат още пари,ама Йок и сега....Ко' ша' праим?Освен,да спестим от гел? :Д
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа ама е мъжкар...
5
4
 
6
 
! Отговори
Левскар преди 9 години
Няма проблем,правете каквото искате,серете и мажете ,просто сменете името на отбора.Кръстете го "Говедарник"По добре да приема че отбора които обичах вече не го няма отколкото да го гледам в това положение
4
0
 
11
 
! Отговори
лупи преди 9 години
Докато не изгоните Батков и тоя некадърник Гонзо ,ще е все така...
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обора се нарича Подуяне, назован на едноименното село.
2
1
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Тва означава че догодина Левски може и да отпаднат от А група.Както се развиват нещата и с ЦСКА като нищо и тя може да ги последва и ще гледаме вечното дерби в Б група.
1
1
 
8
 
! Отговори
mm преди 9 години
Както се вижда то и ЛЕВСКИ е АУТ.Вина за това има Гонзьо , ама не се маха. Сигурно му се работи в Б или В група