Една легенда си тръгва! Юрген Клоп напуска Дортмунд!

Томас Тухел ще поеме "жълто-черните"
15 апр 2015 15:06, Красимир Ангелов
4
Една легенда си тръгва! Юрген Клоп напуска Дортмунд!
Снимка: Reuters

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп ще напусне след края на сезона. С тази новина гръмна един от най-авторитетните вестници в Европа "Bild".

Специалистът е поискал от боса на клуба Ханс-Йоахим Вацке договорът му, който е до 2018 година, да бъде прекратен преждевременно.

Като основна причина за това се смята слабото представяне на "жълто-черните" през сезона. Освен това 47-годишният наставник вече се чувствал изморен след 7 години начело на отбора.

За този период той изведе Дортмунд до финал в Шампионска лига, загубен от Байерн Мюнхен, и спечели две титли на Германия. От ръководството на клуба още мълчат по темата и се очаква по-късно днес да свикат извънредна пресконференция.

На мястото на Клопо се очаква да дойде Томас Тухел, който за последно беше начело на Майнц 05. Според информациите, Дортмунд ще предложи на специалиста 4-годишен договор, през който той ще заработи 20 милиона евро.

Любопитното е, че Клоп пое Дортмунд, след като беше начело на Майнц. Това стана през 2008 година, когато настоящият треньор бе на 41 години. Точно на толкова в момента е и Тухел.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...един от най-авторитетните вестници в Европа "Bild""Хахахаха, това е все едно да кажеш, че "Sun" или "Телеграф" са едни от най-авторитетните вестници в Европа. Тая статия шита с бели конци нещо.
3
1
 
1
 
! Отговори
чичо преди 9 години
Клопо отива в Барса
2
0
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Клопо, ду поп-стар!
1
1
 
3
 
! Отговори
Злати преди 9 години
Томах Тухел вече има подписан предварителен договор с Хамбургер.Така че има нещо съмнително в тази новина.

Спонсорирани публикации