Майка чистачка и баща работник - интересни факти за Меси

Футболистът посвещава всеки гол на баба си
20 апр 2015 18:13,
12
Майка чистачка и баща работник - интересни факти за Меси
Снимка: Reuters, архив

Името на звездата на Барселона Лионел Меси напрекъснато е на челните страници на вестниците. И някак да е иначе, тъй като аржентинският гений има четири Златни топки и е смятан за най-добрия футболист в света. Предлагаме ви малки подробности от живота на великия Меси.


1.Лионел Меси е роден на 24 юни 1987 година в град Росарио, Аржентина. Там, но на 14 юни 1928 година, е роден известният революционер Ернесто Че Гевара.

2.Корените на Лионел Меси са италиански. Именно от там, в град Анкона, през 1883 година, прадядо му Анжело Меси емигрира.

3.Бащата на Лео, Хорхе Меси, е бил прост работник, а майка му е била чистачка в свободното си време от домакинската работа. В допълнение, в семейството има още 3 деца.

4.Хорхе Меси е съчетавал работата си в завода с треньорство в аматьорския отбор Грандола, в който синът му започва кариерата си на 5-годишна възраст. Когато Лео станал на 8 години, баща му всеки ден е минавал 60 км с кола, за да може детето да тренира в Нюелс Олд Бойс.

5.Да пропуска тренировки по футбол, за разлика от училищните занятия, е строго забранено на Меси. „Не ми беше нужно да се приготвям за училище. Ако не исках да ходя, говорих с майка ми, че имам нужда да поспя, за да се подготвя добре за тренировка. Тя винаги се съгласяваше“, спомня си Меси.

6.Ръстът на Лео е 169 см, но като дете е толкова дребен, че му предписват лекарства заради дефицит на хормона на растежа. Говори се, че ако не са били тези хапчета, сега Меси е щял да бъде висок 140 см.

Още любопитни факти за звездата на Барселона вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Край преди 6 години
Аз пък мислех че баща му е преподавател преподавател по кибер лигвинистика в Масачузедс а майка му мозъчен хирург пак от там. Да риташ - акъла пречи.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MESI IGRAE KATO MOZI.NIAMA GOLIAMA RAZLIKA V IGRATA NA BARSA I LUDOGOREZ.ISPANZITE HVARLIAT MNOGO PARI ZA REKLAMA ,KOETO NE PRAVI MESI PO-SILEN OT MOZI.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропуснато беше, че също като много именити футболисти, рита с левия крак ;)
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧОВЕК ОТ НАРОДА!
2
0
 
49
 
! Отговори
. преди 9 години
Можеше вместо "***" работник, да напишете обикновен...
1
8
 
7
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 9 години
БАБА МУ Е ИНДИАНКА МЕЖДУДРУГОТО