Синът на Шумахер с първа победа във Формула 4

16-годишният Мик изпревари лидера на старта и не изпусна водачеството
27 апр 2015 14:17, Красимир Ангелов
6
Синът на Шумахер с първа победа във Формула 4
Мик Шумахер. Снимка: Gol.bg

Мик Шумахер завоюва първа победа във Формула 4. Както е известно, наследникът на 7-кратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер впечатли още в първото си състезание в събота, когато завърши девети от 35 участници, тръгвайки от 19-о място.

Във второто състезание в неделя в Ошерслебен той имаше възможност да тръгне от втора позиция и триумфира с впечатляващо пилотиране.

16-годишният Мик завоюва първата позиция след силен старт и не изпусна водачеството до самия край. При награждаването феновете крещяха "Шуми, Шуми, Шуми", развявайки флагове на Ферари.

"Това е невероятно. Поздравление за отбора. Не съм очаквал да направя такъв старт, много се радвам", скромно заяви Мик Шумахер.

Още новини от Формула 1 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Мик ШумахерФормула 4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
в кокпита преди 8 години
Браво на момчето.Не съм фен на баща му, и желая ако е възможно да си оправи, но на пистата правеше доста номера, и не беше от най коректните....
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 2008, когато започва да се състезава носи името Мик Беч (фамилията на майка му), през 2011 е Мик Джуниър, през 2014 се състезава като Мик Шумахер.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо Шумахер и "Шуми" ? той нали се състезава с фамилията на майка си, точно за да избегне преките сравнения с баща му ?
1
0
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Кръвта вода не става..., браво на момчето!!!