Загубихме от Хърватия в Стара Загора

Мачът бе първи от европейското за юноши
Обновена: 6 май 2015 22:02 | 6 май 2015 21:57, Веселина Йорданова
5
Загубихме от Хърватия в Стара Загора
Снимка: БТА

Националният отбор на България започна със загуба дебютното си участие на финали на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. Пред 11 хиляди зрители на стадион "Берое" в Стара Загора възпитаниците на Александър Димитров отстъпиха с 0:2 пред Хърватия.

Още по темата
Първенството беше открито от министъра на спорта Красен Кралев и от Стилиян Петров, който е посланик на УЕФА за форума. Матко Бабич откри резултата за хърватите с удар от близо след пробив отляво в 24-а минута.

В даденото от съдията допълнително време резервата Адриан Блечич удвои.

Вратарят Даниел Наумов отби топка след удар на Брекало, но тя попадна в Блечич, който от близо не сгреши.
Българският тим имаше шансове да вкара гол през второто полувреме.

В 52-а минута Георги Русев се освободи добре от защитник в наказателното поле, но стреля право в ръцете на хърватския страж.

Тонислав Йорданов също пропусна да се разпише в 66-а минута. В другата среща от групата Испания и Австрия завършиха 1:1 в Бургас.

В следващия си мач от турнира България ще играе с Испания на 9-и май от 14.00 часа в Бургас.

"Благодаря на цялата публика в Стара Загора Впечатлен съм и съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме. Разлика в класите на отборите имаше, но ние имахме шансове през второто полувреме. Разочарован съм от начина, по който влязохме в този мач. Има си причини. Но ние сме щастливи, че сме домакини на един такъв голям форум и правим всичко възможно да се представим по най-добрия начин", каза след двубоя селекционерът Александър Димитров.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То къде ли печелим?
1
0
 
15
 
! Отговори
Йй преди 8 години
Като отидем на такова Европейско и се вижда как нищо не се върши в ДЮШ в България спрямо другите държави. Хърватите бяха мощни и много здрави физически, страхотно виждане върху играта- абе обобщено, завършени футболисти на 16-17 г. Нашите също не бяха лоши, но сме много назад, много. Все пак поздравления за старанието и опита да се надиграват с Хърватия! И успех в следващите мачове! :)

Спонсорирани публикации