Една легенда си отива: Шави обяви окончателно, че напуска Барса

"Решението е трудно, но окончателно. Отивам в Катар"
21 май 2015 18:53, Красимир Ангелов
6
Една легенда си отива: Шави обяви окончателно, че напуска Барса
Снимка: Reuters

Капитанът на Барселона Шави официално заяви, че ще напусне каталунците след края на този сезон. 35-годишният футболен магьосник изкара цели 24 години на стадион "Ноу Камп", започвайки от прочутата академия на клуба Ла Масия.

Полузащитникът ще продължи своята кариера в катарския Ал Сад, след като преди известно време посети новия си отбор заедно със своята съпруга. Испанецът записа над 750 мача за първия отбор на Барселона, ставайки №1 по изиграни мачове с фланелката на каталунския отбор.

"Обявявам своето напускане, което ще стане факт в края на сезона. Решението ми е окончателно и изключително трудно. Главата ми казва това, въпреки че сърцето ми се съпротивлява. Клубът ми предложи нов договор, за който не споделих дори на майка си, но аз вече реших", обяви Шави на пресконференция.

"Щях да напусна още миналото лято, но съм щастлив, че останах тук за още един сезон. Чувствах се полезен, макар да е странно да не съм сред титулярите през цялото време. Нямаше как да имам по-добра кариера от тази. Искам да благодаря за невероятното отношение на феновете към мен. Надявам се един ден да се завърна в Барселона."

"Този отбор на Барса има великолепна възможност да завърши сезона с требъл, ние можем да пренапишем историята. Няма по-добър начин да напуснеш, този сценарий беше направен за мен. Барса ще е страхотен отбор и без мен. Убеден съм в това."

"Мисля, че футболист от школата на отбора има по-голяма вероятност да успее в Барселона. Ще ми бъде трудно да не нося фланелката на Барса. Остават ми още три мача, които да изиграя. Какво не съм постигнал все още? Да вкарам хеттрик, или да отбележа със задна ножица. но имам още време да го сторя."

"Смятам, че вече е дошло времето да си тръгна от стадион "Ноу Камп". Ще продължа да играя футбол в Ал Сад, това е много вълнуващ проект. Ще подпиша за две години, с опция за още една. Там ще мога да се развивам също така като треньор и спортен директор", добави Шави, който беше използван предимно както резерва от Луис Енрике през този сезон.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Барселонашави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Той преди 8 години
Той чете днес бг и ще ви каже довиждане и той хахахаха
5
11
 
0
 
! Отговори
kaf si ti ve преди 8 години
amatiorin
4
0
 
13
 
! Отговори
рива10 преди 8 години
Тъжно ... , невероятен играч и човешка харизма, умопомрачителна кариера и успехи ... една епоха и икона на отбора и играта ... ще ни липсващ, Маестро :((
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е новината на деня! Поклон пред този велик играч! :)
2
0
 
14
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 8 години
Довиждане Професоре и благодариме за всичко
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Легенда! Страхотен футболист! А сега е време малко пари да понатрупа преди да се откаже :)