Лудогорец - поставен до плейофите на ШЛ, а с късмет - и след това

Шансът за групите на турнира е огромен
Обновена: 21 май 2015 14:12 | 21 май 2015 10:04,
18
Лудогорец - поставен до плейофите на ШЛ, а с късмет - и след това
Снимка: архив Булфото

Шампионът на България Лудогорец ще бъде поставен в мачовете до плейофния кръг за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. При малко повече късмет българите могат да бъдат поставени и на последното стъпало преди групите на най-комерсиалния клубен футболен турнир.

Разградчани натрупаха добър коефициент (25.350) след две силни години в Европа и сега могат да дишат малко по-спокойно при жребиите. На 22 юни Лудогорец ще разбере и първия си съперник. Шампионите стартират от втори квалификационен кръг, а там са сред водещите тимове.

Пред тях по коефициент са само отборите на Селтик, БАТЕ Борисов и евентуално Стяуа, ако стане шампион. За този кръг евентуалните съперници почти се изясниха, страшни имена няма, но не трябва да се подценяват. Може би най-важният кръг за Лудогорец ще бъде третия квалификационен на Шампионската лига.

Там българите отново ще бъдат поставени, но вече евентуалните съперници изглеждат по-трудни, но пък няма да са от ранга на Партизан. Този кръг е най-важен, защото при продължаването от него Лудогорец ще си гарантира европейски мачове минимум до Нова година. Шампионите автоматично ще влязат в групите на Лига Европа, а за трети път ще имат шанс да опитат да пробият и в големите групи.

При положение, че "орлите“ направят първите две и може би най-важни стъпки в тазгодишното си участие в Европа, те ще се изправят пред последната преди групите. Този път има реален шанс и на това ниво Лудогорец да бъде сред петте поставени. Шансът изглежда по-скоро илюзорен, но реално съществува.

За да се случи това трябва да бъдат изпълнени няколко условия – АПОЕЛ в Кипър, ФК Копенхаген в Дания и Стяута в Румъния трябва да не станат шампиони на своите държави, което към днешна дата изглежда реално. Освен това до този четвърти квалификационен кръг, в по-ранна фаза, трябва да отпадне поне един от Базел, Селтик, БАТЕ, Виктория Пилзен или Залцбург. Разбира се съществуват и други комбинации, но те са само в теорията на вероятностите.

Със сигурност Лудогорец има златен шанс за трета поредна година да играе в групи на европейски клубен турнир. Поне на този етап и на хартия групите на Лига Европа изглеждат изключително реалистични, но за това в Разград трябва да няма и доза подценяване от сорта на миналогодишния реванш с Дюделанж.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мнооооо се нервят подуянци и чорбари.
12
1
 
3
 
! Отговори
sperko преди 8 години
Смешно ми е да чета тези мрачни "прогнози" за Лудогорец, при положение, че Левски и ЦСКА ("грандовете" на България) кретат едвам-едвам и се надяват на помощи от тук и там. Бъдете съпричастни със всички отбори и недейте да съдите другите, когато сте в неравностойно положение. Омразата трови душата на човека. ;)
11
3
 
3
 
! Отговори
nedevbs преди 8 години
С Лудогорец беше до тук. Голяма част от добрите им футболисти напуснаха, а нови нямат.Нивото на играта им падна много е няма нещо общо с миналата година. Сега са едно от многото отборчета в българското първенство.
10
7
 
2
 
! Отговори
ГЕРЕНБАХЧЕ преди 8 години
ДА ОТПАДНАТ ОЩЕ В ПЪРВИЯ КРЪГ *** ...
9
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успех на Лудоорец!
8
3
 
12
 
! Отговори
сегато преди 8 години
Стига Лудогорец да не се отпуснат твърде много, имат реален шанс пак да играят в Шампионската лига. Но играта на отбора преди 1 година беше много по-добра отколкото сега и играчите определено не са в същата върхова форма както преди време.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знам един дето казва, че Григор Димитров бил слаб тенесист и бил поставен там нарочно. Защото е фен на Федерер.Мачкай Гришо, нека да си слаб тенесист, нека да си поставен там изкуствено! :))
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Баа Ванга:Хайде ще видим.И след поредният български успех, ти ще гледаш намусен, защото си фен на ЦСКА или Левски.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще падне или бие-радвайте се,че ще играе в Европа
4
25
 
11
 
! Отговори
Баа Ванга: преди 8 години
Лудогорско пиле ще бъде добре изпечено още в предварителния кръг! Домус ага ще си направи харакири в центъра на Разград, а България ще загуби един велик оигофрен!
3
25
 
12
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Ще отпаднат много рано..........уви.
2
5
 
34
 
! Отговори
sdsad преди 8 години
Aми успех!
1
2
 
12
 
! Отговори
зяпнал преди 8 години
Добре де - с какво пРейофите са по-различни от пЛейофите ;)