Платини зове Блатер да си ходи, той се дърпа

Вече е късно за отстъпление, отговори Сеп
Обновена: 28 май 2015 17:16 | 28 май 2015 17:12, Красимир Ангелов
11
Платини зове Блатер да си ходи, той се дърпа
Мишел Платини призова Сеп Блатер да си ходи. Снимка: Reuters

Президентът на УЕФА Мишел Платини е предложил на шефа на ФИФА Сеп Блатер да се оттегли на среща между двамата тази сутрин, но швейцарецът е отказал.

Още по темата
Това съобщи изпълнителният директор на футболната асоциация на Ирландия Джон Дилейни. Блатер е кандидат за пети президентски мандат, а изборите за новата управа ще се състоят утре в Цюрих на Конгреса на световната футболна централа.

Според Дилейни, Блатер е отхвърлил предложението с думите, че "вече е прекалено късно за отстъпление". Швейцарецът има само един конкурент в изборите в лицето на Принц Али бин Ал Хюсейн от Йордания.

Дилейни допълни, че голяма част от представителите на УЕФА ще подкрепят Принц Али, като подчерта, че от евроцентралата няма да бойкотират Конгреса. В същото време британският премиер Дейвид Камерън също подкрепи призивите за оставка на Блатер.

Шефът на ФИФА е поставен под огромен натиск от вчера, след като висши служители на световната футболна федерация, в това число и двама вицепрезиденти, бяха арестувани в Цюрих във връзка с разследване в САЩ за финансови манипулации, пране на пари и получаване на подкупи на обща стойност 150 милиона долара при сключване на рекламни и маркетингови договори в периода след 1991 година.

Швейцарските власти пък водят паралелно разследване заради подозрение за корупционни схеми при избора на домакините на Световните първенства през 2018 година в Русия и през 2022 година в Катар.

Всичко за скандала във ФИФА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко щеше да си върви нормално ако не бяха избрали Русия за домакинна световното първенство. Това е главната причина. А всичко е организираноза да има ефект на изборите.Не че имам някакви пристрастия към Русия, но намирам за ненормално, че световно първенство е нямало досега там - това си е пълна дискриминация -някой иска да каже, че Русия няма 10-на стадиона или ЮАР е по-развита от Русия. Ако руснаците са хитри ще се откажат от първенството защото провокациитетепърва започват.
7
6
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
И Платини и Блатер и Перуки Меруки, всичката мазна зган да си ходи, всички в затвора. Оплели са се като свинска тенеа, *** с ***. Време е за честни хора макар и простички, Стоичков, Ромарио и т.н. Добре че е Америка да подхване тази Мафия че ако чакаме на Путин, той само ги събира да му пеят в двореца. Чака световното... Сигурно е намислил на откриването да покаже пак някой хай-тек танк.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той го пуска сега по терлици -така е най-лошо, много мирише, а е безшумно.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Перуката кога?
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разбутат и МОК. Там са не по-малки престъпници. Няма да е зле и Английската висша лига, в която пари влагат путинови партийни касиери като Амбрамович с цел пране.
3
1
 
4
 
! Отговори
Готино преди 8 години
До АнонименПо-скоро на изпускащ се (:
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ФИФА = Сеп Блатер АД
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е направил физиономия на изпуснал се!

Спонсорирани публикации