Берое привлече и Том

"Зелените" с осмо ново попълнение преди старта на сезона
29 юни 2015 14:07, Красимир Ангелов
0
Берое привлече и Том
Том ще играе през новия сезон в Стара Загора. Снимка: beroe.bg

Берое подписа договор с халфа Евертон Джилио – Том, който става осмо ново попълнение в лятната селекция на клуба.

Бразилецът се присъединява със свободен трансфер и се включи веднага в подготовката на тима. За последно Том бе част от състава на Локомотив (София).

Евртон Фернандо Джилио – Том е роден на 18 март 1986 г. в Нова Есперанса, Бразилия. Играе като полузащитник и е висок 181 см. Той е преминал през юношеските формации на бразилските Ботафого, Сао Пауло и Палмейраш, с които подписва първия си професионален договор през 20007 г.

Играе една година за втория отбор на тима, записвайки 30 мача и 4 гола. През следващия сезон става играч на местния Такуаритинга (Сао Пауло), където записва 16 двубоя и 5 попадения.

През 2008 г. Том пристига в България и се присъединява към Локомотив (Пловдив), където играе в следващите три сезон. За този период има 67 двубоя и 5 попадения за "смърфовете".

В началото на сезон 2010/11 става играч на Миньор (Перник), където също играе три сезона, в които има 54 мача и 5 гола.

Том играе три години и в последния си отбор – Локомотив (София), с който подписва в началото на сезон 2012/13 г. За столичните "железничари" е записал 90 двубоя и 7 попадения.

Халфът се присъединява към заралии броени дни преди старта на родния вицешампион в Европа. Берое гостува в четвъртък, 2 юли, на Атлантас Клайпеда в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации