Пиронкова отпадна в първия кръг на "Уимбълдън"

Швейцарката Бенчич спечели с 6:3, 1:6, 3:6, българката доигра мача с травма
29 юни 2015 19:44, Анисия Иванова
13
Пиронкова отпадна в първия кръг на "Уимбълдън"
Снимка: архив Reuters

Първата ракета на българския тенис при жените Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на "Уимбълдън" за втора поредна година.

Въпреки това обаче Цвети даде всичко от себе си срещу една от най-добрите млади състезателки в тура - швейцарката Белинда Бенчич, но загуби с 6:3, 1:6, 3:6.

Не може да не се отбележи, че във втория сет нашето момиче получи травма в бедрото, но въпреки това доигра смело мача.

Мачът продължи 1 час и 55 минути, а противничката на българката се намира в изумително добра форма, след като спечели турнира в Ийстбърн, където на финала шамароса Агнешка Радванска.

Намиращата се на 22-ото място в света швейцарка започна мудно мача и това позволи на Пиронкова да дръпне с пробив и 3:0 гейма в първия сет, но в седмия гейм Бенчич върна пробива.

Веднага след това обаче Цвети достигна до нов такъв, а след това си взе подаването и така спечели сета.

Във втория сет обаче тя бе разпиляна от нейната противничка, която я проби в четвъртия и шестия гейм, а на всичкото отгоре и даде само един гейм.

Третият сет бе близо да се развие по подобен начин, след като с пробиви в третия и петия гейм Бенчич достигна до аванс от 5:1.

Пиронкова обаче съумя да върне един от пробивите и си взе подаването, за да намали на 3:5 изоставането си, но след това след кански мъки си загуби сервис гейма и така загуби и самия мач.

Още спорт четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече и на 1 кръг отпада. Канят я само за сеир вече.
8
1
 
5
 
! Отговори
като песента преди 8 години
За кой ли път...За кой ли път................
7
4
 
3
 
! Отговори
Манолски преди 8 години
Цвети игра страхотно в първия сет, но явно се обади някаква травма в бедрото. Само професионалните спортисти си знаят на какво подлагат телата си, така че нямаме право да се цупим, дори Рафа показва колебливи игри и често страда от травми. Браво на Гришо, справи се категорично с коравия Делбонис и продължава напред !
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя е влюбена в Гришо, за това отпадна. стегни се бе Цвети.
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сране ял ли си ба? Ако искаш да го извадя от гащите?
4
9
 
5
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Защо само в този сайт яко се пише против Пиронкова, Гришо, Пулев, Бербатов, Станка Златева и т.н. ?В никой друг сайт не съм виждал подобни простотии по техен адрес ? И защо само в този сайт такива като Бойко, Местан, Доган, Костов, Плевнелиев, Първанов и т.б. биват възхвалявани ?Може би ще ми отговорят редовните Ибрям Алиев и Асен Асаков (АСКО) !
3
9
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Тука един комплексиран пъпчив и затлъстял очилатко пише един след друг коментарите против Пиронкова ! Такива като него трябва да биват заточени в лагери ! Пиронкова и да стане НОМЕР 1 в света, такива като него ще кажат "аз знаем я ние нея плаща тук таме и само с късмет че и допинг ще взема ама ще видим до кога".....БРАВО ЦВЕТИ ! Въпреки че с травма не се отказа и 3-тия сет изпоти русата насреща !
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще отпадне ми, кво друго, специалист по отпадане е
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че това новина ли е? Тази изобщо кой я е излъгал, че е тенисистка?

Спонсорирани публикации