Везенков ще бележи за Барса

Баскетболистът подписа за четири години с испанския колос
4
Везенков ще бележи за Барса

Българският баскетболист Александър Везенков ще играе в отбора на Барселона, след като подписа договор за четири години, съобщиха испанските медии.

19-годишният тежък център преминава от Арис (Солун) при каталунците срещу фиксираната клауза за откупуване в договора му - 250 хиляди евро.

Според Марка пък, Барселона е преборила за подписа на сина на Сашо Везенков Панатинайкос и Валенсия, които също са имали интерес. Решаващ обаче се е оказал изборът на играча, който е поставил Барселона на първо място при желанията си. Mедиите твърдят още, че в следващите четири години той ще получи като заплати общо 2 милиона евро.

В договора има и откупуваща клауза от 1 милион евро, ако бъде пожелан от клуб от НБА, като 315 хиляди евро трябва да отидат в касата на Арис като компенсация за развитието на играча.

За Барселона това е втори опит да го привлече, след като през юни е отправила друга, по-ниска оферта, на стойност 200 хиляди евро. Така макар и да става дума за различни спортове, роденият в Никозия баскетболист следва Христо Стоичков и вече е втори българин, който ще носи фланелката на каталунския клуб.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Не е истина просто! Успех!
2
0
 
4
 
! Отговори
stil73 преди 8 години
Уникално постижение.Успех.
1
0
 
1
 
! Отговори
Ко? преди 8 години
Тежко крило, dnes, не тежък център! Центровете са си просто центрове (макар и неистина тежки, що се отнася до тегло), а крилата се делят на леки и тежки ;|