Гришо се разделя с треньора си Рашийд

Причината е поредицата от неуспехи и слабата му форма
Обновена: 7 юли 2015 14:24 | 7 юли 2015 08:34, Александър Попов
43
Гришо се разделя с треньора си Рашийд
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се е разделил с треньора си Роджър Рашид броени дни след разочароващата си загуба в третия кръг на турнира "Уимбълдън", която го елиминира от по-нататъшно участие в най-престижния турнир в света, предаде Ройтерс.

Българинът, който е 11-и в световната ранглиста при мъжете, е потвърдил решението си в Туитър.

"След като дълго мислих, реших да прекратя работните си отношения с Роджър", писа Димитров. "Ние постигнахме много неща заедно и аз му желая всичко най-добро по-нататък," отбелязва Гришо.

Отдавна смятан за бъдещ шампион в турнирите от Големия шлем, Димитров започна работа с австралиеца Рашид през 2013 г. и стигна до полуфинал на "Уимбълдън" миналата година, пробивайки си място в първата десятка на най-добрите тенисисти в света. Той обаче се провали тази година, след като отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Франция, а сега бе победен и от французина Ришар Гаске, без да спечели сет, на "Уимбълдън", отбелязва Ройтерс.

Димитров не пише нищо за това с какъв треньор смята да работи занапред.

На "Уимбълдън" той сам изрази недоволство от формата, в която се намира, и загатна, че предстоят промени.

"Аз съм на 24 г., вече не се смятам за млад", каза той след загубата от Гаске и добави, че още при успешната минала година, когато е влязъл в желания от него ритъм, е знаел, че ще бъде много трудно да го поддържа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
ProCoach преди 8 години
Раздялата с Рашийд трябваше да стане още в края на миналата година. Но треньорът му бешесамо част от проблематичната игра от началото на тази година. Основната причина е толковаочевидна, че само Гришо не може или не желае да си я признае...? Хей момче, Read This > If you keep running back to the person that you need to walk away from (M.S.), you'll never create space for better things to arrive. Damn It Boy - Dont You Get It!
26
0
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Като наблегнал треньорът на физическата подготовка, Машенка що не набляга на психическата? Нали любовта окрилявала?! Аха, окрилява, ама като я има. Когато всичко е ПиАр фактите са на лице. Рано или късно всичко си цъфва. Предлагам Гриша да ходи на семейна терапия. Така двамата с Машенка ще се подкрепят, докато тя трепе по терените, а той увяхва като изгнила круша. Къде му залезЕ здравата психика? Кой му прецака формата велика? Ракетата? Треньорът? Машенка? Позирането за рекламки?
25
0
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
За позьор обясних.Думат лузър се превежда като губещ.Е, не губи ли г-н Димитров? Губи. Много ли губи? Напоследък много губи! Лузър ли е или е уинър? Губещ ли е или е побеждаващ? Мен ми се чини, че доста го брулиха напоследък по кортовете. Думата лузър не е обидна. Тя просто показва състояние и факт.
24
0
 
2
 
! Отговори
До възмутените преди 8 години
от думата "позьор"...."Човек, който обича да се преструва, да заема поза"Та това не е обида. Просто добре позира на реклами, билбордове и такива любовни руско-български акции. Пиенето на хапчета дали те прави по-добър тенесист и с по-здрава психика? Ако ДА, то моля препоръчайте ги на Позьорчето Димитров. Той да позира може. За тенис... не знам.
23
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 8 години
11-тия в световната ранглиста според някои бил позьоз!!! Защо не си пиете хапчетата редовно?
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или ще напредне или не. Страшна дилема, тюхка се цял един народ! А всъщност къде живее това момче и какаво гражданство ще получи скоро, ха-познайте. Дреме му на ракетата какво пишете.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 261. Григор не е позьор, още по-малко лузър.2. Треньорът наблегна единствено на физическата подготовка, което е крайно недостатъчно.С това спирам да обяснявам на некомпетенти и явно злобни хора.
20
2
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
"Отдавна смятан за бъдещ шампион в турнирите от Големия шлем, Димитров започна работа с австралиеца Рашид през 2013 г. и стигна до полуфинал на "Уимбълдън" миналата година, пробивайки си място в първата десятка на най-добрите тенисисти в света."Господине, аз лузъри избягвам да гледам, освен, ако не ми ги набиват по билбордове и реклами, ама ако това изречение е вярно цъкам и се чудя ама как същия треньор го е докарал до полуфинал миналата година, а тази...ни успя! Треньорът или позьорът?! Кой?
19
2
 
3
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Трябва да смени Машенка а не тренъора
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 22 и TulskiОчевАдно г-да, нищо не разбирате от тенис. Потециала на Григор е огромен - 1-ви в света. Просто е въпрос на време и реализация.
17
2
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Миро, извинявайте, но каква точно му е професията на г-н Григор Димитров, че аз не мога да я установя точно:- сексуален партьор на класна руска тенесистка- носач на тенис мрежи в реклама на Теленор- ракетоизпитател, който все на криви ракети попада- позьор
16
3
 
5
 
! Отговори
миро преди 8 години
Тука май трола е един, стила е един и същ под 3, 4 коментара, мижитурка злобееща, че е никой. форумен плъх. Когато станете 11 в света в дадената си професия тогава тръгвайте да критикувате
15
1
 
2
 
! Отговори
Шарапов преди 8 години
Абе оправете тая мрежа ! Едно селфи надолу с главата не може да си направи човек :)))
14
3
 
4
 
! Отговори
хм преди 8 години
Не стига, че лузърите са навсякъде и тоа са го лепнали по улиците с некви тениски, ами и го закичили на билбордове. Не, благодаря! До кога ще се кичим с лузъри?! То, вЕрно, че на този професията му е "PR-мале до откат" и "@бем ти руси ускини", ама хайде малко уважение към истински стойностните хора.
13
3
 
6
 
! Отговори
!!!! преди 8 години
Всички тука пишат глупости и коментират като супер познавачи. А случайно да знаете, че Григор има американско гражданство и не му пука много за България ?! Състтезава се за името си НЕ ЗА ДЪРЖАВА !!!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8Отворко, за разлика от тебе следя много спортове съвсем отблизо. Не съм бил от тези, които възхваляваха Григор за полуфинала на Уимбълдън, защото ми беше пределно ясно че е дотам. Дори спорих с някой като теб вероятно, че Милош Раонич е по-добър от Григор и скоро ще бъде някъде около тройката. Друг е въпроса, че професори като теб разбират от всичко.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Видя, че с този треньор не става, а и сам се критикува за формата, което е стъпка напред--Анонимко, искам те питам - защо когато миналата година Джисъс Суперстар Гришондрина стигна на полуфинал на Уимбълдан всички като теб в тележки възторг, подлизвахте Роджър. Сега тренжора, Маша, ракетата на Гришо и международното положение ви са виновни. Мне. Просто нашто момче НЕ СТАВА !!!Не, че да си в ТОП 20 е малко, напротив, ама ПРОСТО НЕ Е ЗВЕЗДАТА, ЗА КОЯТО СЕ МИСЛИ, ЧЕ Е ,
10
3
 
4
 
! Отговори
честит преди 8 години
Роджър Рашиийд е НАЙ-ДОБРОТО което Гришончо може да си позволи. Не става въпрос за пари, разбира се, а че големите тренжори също си избират спортистите, смкоито да работят, както футболните треньори - отборите. И с оглед , че всички предричата на НАШАТА ДЖИЗЪС-СУПЕРСТАР незавидно бъдеще е нормално да не искат да се закачат на влака с него. Защото по този начаин пада и техния рейтинг. За Гришончо има един лаф - ТЯ ТАНЦУВА САМО ЕДНО ЛЯТО !!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можеше Григор по-рано да се сети,че зацикли и да прибегне до тази стъпка,но нека да не си го изкарваме на треньора.Факт е ,че той му даде страхотна физическа подготовка и го разви отчасти в техническо отношение.
8
3
 
7
 
! Отговори
. преди 8 години
Според мен избра момента добре. И за външни хора от извесно време си личеше, че енергийната връзка треньор-състезател не е в добро състояние и по-скоро му пречи. Желая му успех в по-нататъчното му развитие!

Спонсорирани публикации