Фетел спечели драмата на Хунгароринг

Хамилтън и Росберг не се качиха на подиума
26 юли 2015 18:21, Красимир Ангелов
1
Фетел спечели драмата на Хунгароринг
Снимка: БТА

Себастиан Фетел донесе радост на Ферари, след като спечели изпълненото със събития и крайно интересно състезание за Гран При на Унгария. Веднага след това той посвети победата си на починалия свой колега Жул Бианки.

Четирикратният световен шампион направи великолепен старт и си осигури втора победа за сезона и общо 41-а в кариерата, с което се изравни с Аертон Сена.

Надпреварата бе изключително драматична и мина през страхотни обрати, като имаше удари между пилотите и наказания и до последно не бе ясно кой на каква позиция ще завърши. На подиума се качиха още Данийл Квият и Даниел Рикардо с Ред Бул.

Световният шампион Люис Хамилтън имаше много трудности след инциденти и наказания, но успя да се добере до шестото място. Съотборникът му Нико Росберг изглеждаше сигурен за подиума, но инцидент с Даниел Рикардо и спукана гума, го прати отново зад Люис и назад в подреждането, като приключи 8-и.

Така Хамилтън увеличи с още 4 точки аванса си в класирането, като има 202 срещу 181 за Росберг. Фетел пък не е чак толкова назад със 160.

Как се разви състезанието четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Ferraristo преди 8 години
Браво на Фетел !!!

Спонсорирани публикации