36 часа, 132 км. Време е за ултрамаратон в Родопите

Третото издание на "Персенк Ултра" ще се проведе на 22 август
5
36 часа, 132 км. Време е за ултрамаратон в Родопите
Снимка: persenk-ultra.com

Третото издание на ултрамаратона "Персенк Ултра" ще се проведе на 21 и 22 август. Това е планинско състезание с висока степен на трудност, с голяма денивелация (5387 метра), разнообразни метеорологични условия (поне една нощ и ден) и голямо разстояние (132 км), което изисква от участниците издръжливост и отлична физическа и психическа подготовка, правилна екипировка и силна воля на духа, отчитат организаторите на надпреварата.

Стартът на третото издание на състезанието ще бъде даден на 21-ви срещу 22-ри август 2015 година в 00:00 часа в центъра на Асеновград.

Всеки един от участниците ще има на разположение 36 часа за да завърши трудното, но красиво трасе. Благодарение на доброволци, по трасето ще има 9 подкрепителни пункта, разположени на приблизително равни интервали. На тях участниците ще могат да хапнат и да попълнят запасите си от вода, така че да не се налага да мисли за нищо друго освен придвижването си по трасето, отчитат още организаторите.

Любопитно е, че вече утвърденото трасе, е сертифицирано с 4 точки на трудност от International TrailRunning Association. Маршрутът е специално подбран, така че да минава покрай местности, свързани с историята на България, като Асеновата крепост, стария римски път, както и автентични български села, запазили непокътнат българският бит и култура. Трасето не пропуска и скалното образование Чудните мостове и не на последно място - величествения връх Персенк, обещават от българския ултрамаратон в Родопите.

Всички подробности как може да се запишете на ултрамаратона, както и с правилата за участие, може да откриете на сайта на надпреварата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди две години по римския път, дето е оцелял хилядолетия, дърворезачите изкарваха изрязаните иглолистни дървета точно на поляната пред хижа Персенк. Надявам се да е оцелял под напора на конски копита и гуми на товарачна техника...
4
3
 
1
 
! Отговори
В преди 8 години
Марианската падина;)
3
1
 
5
 
! Отговори
Мирко преди 8 години
5387 метра е общата денивелация. Това включва всички изкачвания и слизания. Успех на всички състезатели!
2
9
 
0
 
! Отговори
Чудещ се преди 8 години
5387 метра денивелация?Това в Родопите ли е или в Хималите?
1
1
 
7
 
! Отговори
Буря преди 8 години
Еха, звучи страхотно !