Гришо прегази Ебдън на US Open

Българинът се наложи в трисетов мач
31 авг 2015 19:57, Александър Попов
24
Гришо прегази Ебдън на US Open
Снимка: Reuters

Григор Димитров започна успешно участието си на US Open, след като се справи със 131-ия в света австралиец Матю Ебдън след 6:4, 6:2, 6:4.

Това бе дуел под номер 3 между двамата, като Гришата до момента не е губил нито сет срещу своя противник.

С победата си българинът си гарантира 45 точки за световната ранглиста и ще се изправи в следващия кръг срещу тайванеца Михаил Кукушкин от Казахстан, който набързо отказа Йен Хсун-Лу от Тайван.

Първият сет започна по-добре за българина, който сериозно затрудняваше своя противник да си взима подаванията.

В шестия гейм Гришата имаше сериозни трудности и трябваше да отразява точка за пробив, но в следващия гейм успя да пробие на нула и да поведе с 4:3.

Доста интересно е да се отбележи че четири от петте си подавания българинът спечели на нула.

Вторият сет започна доста по-добре за нашето момче и Григор проби в третия гейм на 15, а след това достигна и до пробив в петия гейм също на 15, за да поведе с 4:1 в геймовете.

До края двамата си взимаха подаванията и Гришата взе успеха и във втория сет, при това доста лесно.

Третият сет не се различаваше от останалите и Григор показа, че е по-класният състезател. Той пропиля три шанса за пробив в петия гейм, но в седмия проби на 15 и след това си взе подаването, за да поведе с 5:3.

Двамата си взеха по един сервис гейм до края и в крайна сметка българинът стигна до успеха.

Още спортни новини четете тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: US OpenГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както казах миналата година Дришката ще прави "яки" мачлета с играчи около топ 100.Ето сега беше БИТ като селски ерген в чуждо село от номер ..........петдесет и НАЕСЕ.Честито ида се връща по-бързо на село че кауните изгореха.
7
2
 
2
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
като ви чета коментарите и се сещам за приятелите ,които имам в БГ дето все ме питат -"Кога ще се върнеш в България?" .. и аз тамън да си събера багажа и да се прибера и се зачитам в коментарите и се отказвам, що ли??
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължавай Напред !
5
7
 
9
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
Руснаците *** и бесният. Всяка българска победа им е трън в очите. "Как могат тия янките толкова народи да асимилират, а ние 50 години едни *** българи не можем да затрием."
4
7
 
16
 
! Отговори
Манолски преди 8 години
браво на Гришо, стига сте хейтили, защото със сигурност не сте по-добър от него в работата, която вършите. Стискаме палци да продължи победния си ход
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не забравяме, че България е държава, която не отделя нито лев за таланта на децата ни. В цял свят се инвестира в кортове, игрища и финансиране на бъдещи потенциали. Григор се е справил въпреки това. Заслужава поздравления. Колкото и да го плюят хората, не мисля, че това е редно, защото ако беше ваш син щеше да е вашата гордост.
2
4
 
4
 
! Отговори
Gesh преди 8 години
До АнонименНе бъди такъв. Във всеки мач житейски, независимо дали става дума за тенис, университетски и/или друг изпит човек се бори за следващия успех. И по стълбите вкъщи до вратата е зор. За старите даже е непосилно. Но всеки трябва да се бори. Иначе има и живи умрели.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво го прегази, с валяк или с велосипед?Хайде стига с тези хиперболи.Страшна журналистика.

Спонсорирани публикации