България със злато на Еврошампионата по щанги за младежи

Божидар Андреев стана шампион в кат. 77 кг при 20-годишните
8
България със злато на Еврошампионата по щанги за младежи
Снимка: БОК

Българският щангист Божидар Андреев, олимпийски шампион от последните младежки игри в Нанджинг, грабна титлата в кат. 77 кг на продължаващото в Клейпеда(Литва) Европейско първенство за младежи и девойки до 20 и до 23-годишна възраст.

Младата ни надежда събра двубой от 317 кг, след като изхвърли 141 кг и изтласка 176 кг,  което му бе достатъчно за златния медал при 20-годишните. Същият двубой събра и румънският представител, но българинът бе по-лек и това му осигури златото. Андреев бе четвърти в изхвърлянето, но с първото си място в изтласкването си гарантира титлата в крайното класиране, съобщават от Българската федерация по вдигане на тежести.

"Много съм щастлив, поздравявам всички, които ми помогнаха за този успех", заяви веднага след награждаването Божидар. Другият ни представител в тази категория Николай Георгиев участва в група Б и остана извън първите осем.

Златото на Андреев е четвърти медал досега за България на европейското в Клайпеда. Предишните отличия са сребро на Стилян Грозев и бронз на Атанаска Илиева и Даниела Пандова.

Утре България има един представител на еврошампионата в Литва – Александър Иванов, който ще се състезава в кат 85 кг при 20-годишните щангисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
Браво! Школата си е школа. Да се инвестират пари като при комунизма в щанги, гребане, стрелба и борба, и на по-следваща олимпиада сме в топ 20. В последно време само се спонсорират хобитата на разни-срелба с лък, плуване, сърф, коне и др. дивотии.
3
3
 
4
 
! Отговори
Димитрова преди 8 години
Честито на Божидар и на България! Един от малкото моменти , в които се чувствам горда , че съм БЪЛГАРКА!
2
0
 
11
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Въпреки, че не съм фен на силовите спортове няма как да не честитя на момчето. Най-малкото е негов личен успех, а и е се е състезавал за името на родината.Браво, младеж! :)
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA GIVEE DROGATA V SPORTA--OSNOVATELIAT I IVAN ABADGIEV.

Спонсорирани публикации