Кобрата продължава напред с 41-годишен бразилец

Джордж Ариаш е следващият съперник на Пулев
34
Кобрата продължава напред с 41-годишен бразилец
Снимка: Reuters

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще срещне бразилеца Джордж Ариаш при завръщането си на професионалния ринг след 11-месечно отсъствие.

34-годишният Пулев ще се изправи срещу Ариаш на гала-вечер в германския град Карлсруе на 17 октомври в първия си двубой след загубата от украинеца Владимир Кличко в мача за световната титла през ноември миналата година.

41-годишният бразилец има 56 победи и 13 загуби като професионалист, като в последния си мач през юли той претърпя поражение по точки от братовчеда на Тайсън Фюри - британеца Хюи Фюри.

"Мачът срещу Кличко беше много полезен урок за мен. По онова време не правех достатъчно, бях прекалено самоуверен, но сега вече знам какво е необходимо, за да стана световен шампион и няма да допусна същата грешка отново. За мен това е стартът на едно ново начало", заяви българинът.

Пулев се готви при нов треньор - Ули Вегнер, слез загубата от Кличко.

"Кубрат е много талантлив, но от време на време позволява егото му да вземе връх. Няма да позволя това да се случи отново. Ясно му показах кой шефът. Работим сериозно върху защитата и той вече показа сериозно подобрение в този елемент. За мен няма съмнение, че Кубрат има качествата да се конкурира с най-добрите", коментира Вегнер.

Промоутърът на българина Кале Зауерланд също е убеден, че Пулев е един от най-добрите боксьори в тежка категория в света.

"Срещу Кличко той показа голямо сърце и се опъна на шампиона. Може и да загуби, но скоро неговото време ще дойде отново. С Ули Вегнер в ъгъла му ние вярваме, че един ден той ще бъде коронясан като световен шампион в тежка категория", каза Зауерланд.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бизнесмен 22Толкова бизнесмен колкото Опра е японка.А да разбереш *** е куц кон няма нужда да си експер по бокс.Всъщност 99% от зрителите на мачовете са ЗРИТЕЛИ и са с ПРАВО на МНЕНИЕ.А професионалистите са около ринга.Ти естествено не си нито едното нито другото а един КУХ селски ***.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вместо да се занимава с глупости ,най добре да се отдаде на треньорска кариера,защо се напъва да го бъхтят ,спечели достатъчно и кинти и уважение .да не се смята за пастор Форман.ама унуй лигавото селянче с големите бомби ,та тази фолкпевачката явно много арчи.а има стотици деца в българия трениращи бокс и може да помогне,да даде пример.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да се бие само в чалготеките вече,както се е бил в началото на кариерата си.Признавам Багата,много по скромен и истински биткажия.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пулев вече е история с тъжен край,за съжаление.Ако искаше да се изправи и да продалжи след като само се въргаляше по тепиха на мача с КЛИЧКО,трябваше да да замине и да тренира в САЩ,кадето е меката на професионалния бокс.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 19Муахахахах...Кличко срещу 50 годишния Тайсън? Само 2 пъти ще го лепне за 30 секунди и на Тайсън повече няма да му се наложи да се мъчи на тази земя.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А срещу колоса в бокса мики рурк кога ще се боксира? За да е сигурна победата, н заради друго.
21
0
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Очевидно разбираме достатъчно за да не излезем на ринга срещу Кличко. Наясно сме, че ще ни бие. Разбирачи сме. Ама "кобрата" не е разбирач, а просто квартален бабаит и от ринга го пратиха в болницата. Щото го беше срам да се появи на пресконференцията. Мъж та дрънка ...
20
0
 
9
 
! Отговори
Кобрата преди 8 години
е от един Холивудски филм .Тоя не мяза на кобра,а на теле.
19
9
 
7
 
! Отговори
Бизнесмен преди 8 години
Леле колко разбирачи :) би следвало България с такъв народ да е доста по напреднала страна ....а какво излиза че народа знае всичко , разбира абсолютно всичко кое как е и какво трябва и как да се направи ......."най-умния народ в Европа " , а сме на дъното ! Май народа ни е умен колкото Сомалийския ! Онея поне нямат претенции че знаят всичко ! Но , все има кой да печели от "акъла" на народа ни ;)
18
4
 
4
 
! Отговори
Судоку преди 8 години
нищо не разбирате, идеята е, че докато срещне пак Кличко онзи ще е на 41г. ..ако все още се състезава :)
17
1
 
12
 
! Отговори
Дъртото бокси преди 8 години
Този пульо, преди да дрънкаше наляво и надясно колко е велик, трябваше да си даде самооценка. Надъхването е в полза, но единствено и само при съответстващи възможности. Попадна в спиралата на лъжливото величие след няколко срещи с тотални, абсолютни аутсайдери. Лично аз съм изненадан, че изкара повече от два рунда срещу Кличко. Номера не е да си "велик" след бърз нокаут в квартална кръчма. Там е ясно. И категория "перо" ще размята бабаитите. На големия ринг е друго. Няма шанс.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С нетърпение очаквам завръщането на Железният Майк, да подуе от пукуть шубелията Кличко. Заявил е, че ще го нокаутира в първия рунд! Дон Кинг ще урежда мача.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма смисъл от такива противници. Трябваше да се пробва срещу Чагаев за титлата.С това темпо и с такива противници ще му се отвори шанс,след има няма 15 години.
14
1
 
10
 
! Отговори
G преди 8 години
И като бием пенсионери продължаваме напред.Дано не падне, че тогава какви ще ги дрънка.
13
7
 
3
 
! Отговори
asd преди 8 години
А Джорж Форман и Ивендър Холифийлд хич не бяха за подценяване на тези години. Не се заяждайте. На хейтърите все нещо им е криво.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва нов спортен канал да пуснат:''Дедиспорт''.Там може да се изявяват такива като Пулев.Или ''Бастунспорт''
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХА-ХА41 годишен ДЯДО..............Тоя минава всички граници.Клоун от световна величина.Другият му "противник" сигутно ще е 60 годишен еднорък перуанец.
10
0
 
6
 
! Отговори
поуицай преди 8 години
Ханко брат:))))
9
1
 
5
 
! Отговори
onz преди 8 години
До Жан Габеннекое просто парче е написало хан к0брат - от тука "к0брата" , и от там кобрата. чаткаш ли, ханко брате...
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя не го ли пенсионира Кличко бре?!Пак ли иска да яде бой?!