Рекордна неустойка задържа Моуриньо в Челси

При уволнението му Абрамович ще плати 37,5 млн. паунда
7 окт 2015 07:29, Анисия Иванова
9
Рекордна неустойка задържа Моуриньо в Челси
Снимка: Reuters

Рекордна неустойка засега задържа Жозе Моуриньо в Челси, гръмна английското издание "Дейли Стар".

Според английската медия ако Роман Абрамович уволни Специалния, това ще му струва колосалната сума 37,5 милиона паунда, а до момента нито едно футболно лице не е получавало подобна неустойка в историята на най-великата игра.

Както е известно "Сините" се представят меко казано трагично и отборът вместо към нова титла се е запътил към изпадащите във Висшата лига, което е меко казано позорно.

Изданието отбелязва, че дори и за милиардер като Абрамович това е потресаващо висока цифра и той не би склонил да се раздели с толкова пари само за да бие шута на португалеца.

През последните години на руснака му се налага да плаща доста солени неустойки на уволняваните от клуба мениджъри - Луиш Фелипе Сколари прибра 12,6 милиона паунда, а Андре Вилаш-Боаш 12 милиона паунда, макар че последният се отказа от част, от неустойката, след като пое Тотнъм преди време.

След поражението с 1:3 у дома срещу Саутхямптън Моуриньо заплаши, че ще напусне отбора, ако играчите не го подкрепят, но едва ли той би се отказал от толкова солидна неустойка и вероятно никога не би си подал оставката.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
предложение преди 8 години
Мауриньо трябва да смени отборите .В смисъл вече да не гони олигарси ,мафиоти и крале ,а да заложи на среден *** ,с който да бори гиганти.След Челси му препоръчвам Норич или нещо от тоя род .
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-некадърния и долен треньор в големите отбори. Радвам се, че най-накрая излиза наяве. След мача с Арсенал да каже, че Диего Коста бил играч на мача.... направо ми се повръща. Да си вземе още 10 такива футболисти и да си направи отбор в 3-та врачанска лига, където му е мястото на този!
4
0
 
5
 
! Отговори
аман от тия пари преди 8 години
Позорно е че половината му отбор играе позьорски .И това ясно се видя срещу Саутхямптън .Не Жозе,а Тери ,Оскар и Иванович са за гонене. Аз на мястото на Жозе бих си тръгнал .
3
0
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
И на мен точно това изречение ми направи впечатление. Дори да оставим настрана повторението, просто изказването е като на първолак. Не обичам да правя подобни забележки, но ми се искаше поне журналистите да имат нкакво прилично ниво на изрзяване. Айде обикновените хора са масово неграмотни, ама ако и журналистите са такива, то това е недопустимо.
2
0
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Бъркаш испанския с португалския. Точно Жозе си е.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хосе Моуриньо се пише - Жосе щеше да бъде ако беше от френски произход!