Гришо спечели шоуто с Монфис в два сета – 6:3, 6:4

Димитров: Другата година ще опитам да бъда още по-добър
Обновена: 28 ное 2015 22:35 | 28 ное 2015 22:18, Анисия Иванова
18
Гришо спечели шоуто с Монфис в два сета – 6:3, 6:4
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи французина Гаел Монфис с 6:3, 6:4 в демонстративен мач между двамата бивши играчи от топ 10 в София.

Димитров спечели двубоя в препълнената зала "Арена Армеец" за около час и половина и под погледа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Хасковлията стартира колебливо. Той се измъкна от 0:40 в първия си сервис-гейм, но след това загуби подаването си, което позволи на Мофнис да поведе с 3:1.
Постепенно започналият много агресивно французин позагуби концентрация, започна да допуска доста грешки, а в същото време Димитров стабилизира ударите си, което му позволи със серия от пет поредни гейма да измъкна първия сет.

"Не искам да крия, този мач беше моя мечта. Искам да благодаря на всички, които са тук. Нямам думи да опиша как се чувствам в момента. Знам, че понякога ви разочаровам през късните нощи, но обещавам другата година да се опитам да съм още по-добър", заяви Димитров след края на първата част.

"Победата ми е цел. От Гаел не се знае какво да се очаква. Не очаквах още от самото начало той да започне да вкарва всички удари. Хубавото е, че започнах да се нагаждам към настилката", каза още Григор.

Втората част вървеше равностойно до 4:4, когато българинът проби и след това затвори мача при собствен сервис.
 "Стана страхотен мач. За малко да си счупя глезена в една ситуацията, но важното е, че всичко е наред. Григор игра великолепно. Той беше много по-добър от мен днес. Много ми хареса България. Благодаря на всички", коментира след двубоя в интервю за корта Монфис.

Григор Димитров благодари на публиката за подкрепата и допълни, че се надява отново скоро да играе в България.
 "Беше чудесно. Благодаря на всички, че дойдохте. Да се надяваме в най-скоро време отново да играя в България. Важно е да се подготвя добре за сезона. Надявам се всичко да върви по план. Най-важното е да съм здрав=

Останалото ще се получи с усилени тренировки и с много желание. Надявам се да покажа още по-добра игра не само на себе си, но и на вас. Вълнувам се изключително много, никога не съм ви напускал. Искам да благодаря на цяла България за подкрепата, която ми оказва", завърши обръщението си към феновете след двубоя Димитров, цитиран от БТА.

По-рано през деня той даде открит урок на момчета и момичета от топ 10 на националните ранглисти до 12 и до 14 години в две сесии. Сутринта Димитров подготвяше децата сам, а в следобедното занимание се включи и Монфис.
Хасковлията заминава утре за Маями (САЩ), където ще продължи подготовката си за сезон 2016 под ръководството на новия си треньор Франко Давин.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
колибри преди 8 години
Много е готин! Страхотен е и му желая успехи занапред! И все така магнетичен и харизматичен да е! Това кой какво говори за него не е негов проблем. Успех, Гриша! С тебе сме !
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова злоба към един интелигентен и успоял спортист може да се види само в страна,където голяма част от младите мъже са мързеливи,неграмотни,комплексирани наркомани и ревлльовци,които за нищо друго не стават освен злобно да плюят по хора,които са постигнали повече от тях.Жалко и срамно.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нашия има една победа от 4 мача с франсето и то след отказ на мофис
11
0
 
11
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Аз пожелавам много успех на Григор. Но ми се струва, че в света на тениса повече го използват за крехкото агнешко, което произвежда пикантерии.Искам да греша.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този искам винаги да губи.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хич ни ме интересува тоя Гришар.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бая балами имаше в залата. И Тайсън Фюри е малко циркаджия, но подду Кличко, Евала!
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що ни занимавате с този селчун??И защо не ходи да си прави измислените мачлета на село в Асково??
6
4
 
16
 
! Отговори
дедо гоше преди 8 години
Нали помните какво казах за гришо - от тук нататък ще е номер едно но само по демомстративни турнири...и ето почна се :)))
5
19
 
9
 
! Отговори
Шерцингер преди 8 години
О, милоУ, видях, че днес си пълнил зала, докато си симулирал тенисссс.Знам, че си добър в това. Е, хубаво, че не ти следя турнирите, защото аз от разни зелени топки не се интересувам, твоите беличките по са ми на ....сърце, тоест на ***.Ръчкал си ракетата 2 часа? Уел дЪн!Да ни тъ мислъ! Поне за 2 януари сигурно си изкарал нЕкой паунд.Илаа! Побързай с потвърждението, че Хамилтън е в пит стопа, а той е доста нетърпелив.Чиърс!
4
2
 
3
 
! Отговори
Yoda преди 8 години
Do or do not. There is no try. Yoda
3
12
 
7
 
! Отговори
Шерцингер преди 8 години
ДимитроФФФ,Имам фрее тайм на 2 януари, 2 февруари и 15 март. ДА натъртим на връзката ни, ако и ти имаш свободен ден в някоя от датите? Ще ти платя самолетния билет, че дотогава може да си окъсал с финансите.Лоооф юю!
2
15
 
7
 
! Отговори
Маша преди 8 години
Догодина мен ще ме е?е истински мъж. Победител. Ти кой номер в класацията беше?
1
12
 
9
 
! Отговори
Маша преди 8 години
Догодина мен ще ме е?е истински мъж. Победител. Ти кой номер в класацията беше?