Тайсън Фюри – боксовият исполин с нежна душа

Преждевременно роден, тежал под кило, но успя да детронира Кличко
Обновена: 30 ное 2015 11:42 | 30 ное 2015 11:25,
36
Тайсън Фюри – боксовият исполин с нежна душа
Снимка: архив Reuters

Едва ли може да има по-подходящо име за мъж, висок 206 см, тежащ 115 килограма, биейки се с други мъже, освен Тайсън Фюри. Ярост. Това значи фамилията на британският боксьор.

Той детронира Владимир Кличко, а след това показа и романтичната си страна, като поздрави нежната си половинка с баладатa Don't Wanna Miss a Thing, пише в. "Дейли Мейл".

Още по темата

Фюри обаче не е първият в рода си, който се изявява основно с юмруците си. Неговият баща, Джон Фюри, също е бил боксьор. От там идва и фамилното им име. Бащата на Тайсън е бил известен в боя с голи ръце.

А най-новият шампион в тежка категория е кръстен не на кой да е, а на Майк Тайсън. Отново шампион в тежка категория, една от най-спорните личности в света на бокса, известен освен с постиженията си на ринга и със злоупотребите с наркотици, обвинения в изнасилване, както и случаят, в който Майк Тайсън отхапва част от ухото на свой съперник.

Доста интересен избор на кого да си кръстиш детето. Но кариерата на Тайсън Фюри е също толкова интересна, защото и той също си има тъмна страна, точно толкова притеснителна, колкото и тази на американския му съименник.

Поглеждайки към този исполин, на човек му е трудно да повярва, че се е родил 3 месеца по-рано и е тежал малко под един килограм. Лекарите не са давали надежда на родителите му, че ще оживее. Всяка капка борбен дух е била ценна.

"Казваха ми, че няма много надежда за него. Беше 1988-ма, Майк Тайсън беше на върха като шампион в тежка категория и си казах: Нека го кръстим Тайсън", спомня си Фюри старши. "Докторите ме погледнаха и се усмихнаха".

Бебето Фюри е на косъм от смъртта на няколко пъти в тези първи фатални дни. Изглежда, че все пак съдбата му е била да последва стъпките не само на "кръстника" си, но и на предшествениците си.

Когато е 6-годишен започнал да расте... и не спрял. Тръгнал на бокс като 10-годишно хлапе, и не след дълго успявал да срази по двама наведнъж на ринга в местния салон в Ливърпул. 14-годишният Фюри вече бил 196 см. Исполин в развитие.

И докато Фюри Старши е израснал в каравана, то детството на неговият син е преминало в къщата им в английското селце Стял. Естествено, платена от печалбите на баща му в бокса, но и от работа по строежи и предаване на метали за вторични суровини. Е, Фюри Старши явно е бил доста привързан към старите си навици и пазел каравана в задния двор на дома си. Може би за всеки случай.

Тайсън Фюри обаче е друг човек и предпочита широкият си, удобен дом, обзаведен с легло, направено специално за него. И още как, все пак нормалните легла не могат да съберат човек, висок над 2 метра. Той живее с жена си Парис, и двете си "екзотично" кръстени деца - 5-годишната Венецуела и 3-годишният Парис. Името Венецуела му хрумнало насън. За името на сина му обаче все пак надделяла жена му, защото самият Тайсън искал детето му да се казва Исус Фюри. Един Бог знае какво ще е името на третото им дете!

Фюри е отдаден християнин и неведнъж религиозните му убеждения са го вкарвали под светлините на прожекторите, но не в добрия смисъл. Наскоро той сравни педофилията с хомосексуалността и заклейми абортите. Ексцентричността му обаче не се изчерпва с това. Той планира да се кандидатира като представител на своя окръг в парламента.

Ако той все пак замине в британския парламент, ще трябва малко да обуздае пиперливия си език. Наскоро написа в Twitter, че се чувства като Майли Сайърс на бокса - млад, луд, супер секси и не му пука от нищо.

Но този исполин, който успя да се справи с Владимир Кличко, е всъщност нежна душа в една доста стабилна черупка. Баща му разказва, че като дете Тайсън е страдал от халюцинации - мислел си е, че в къщата се спотайват чудовища, че завесите горят и други.

Вече възрастен, самият Тайсън открито споделя за борбата си с депресията. През 2011 година в свое интервю той описва емоционалното си състояние: "В една минута сякаш мога да прелетя до луната, в следващата искам да се забия в стена със 160 км в час. Не знам какво ми има, просто съм объркан!"

"Мисля, че имам нужда от психиатър", споделя боксьорът. "Може би има общо с факта, че когато бях дете, на практика нямахме семеен живот. Майка ми и баща ми постоянно си крещяха и се биеха. Баща ми имаше различни жени и няколко деца. Майка ми имаше 14 бременности, но само 4 от нас оживяха".

Той разказва, че един от най-ярките му спомени от детството е погребението на негова сестричка. Тя била едва на няколко дни. "Такова нещо ти се отразява", казва Тайсън.

Той определено има и своята нежна страна - освен поздравите с лирични балади към нежната му половинка, той споделя, че любимият му филм е "Тетрадката".

Нежният гигант обаче напълно изчезва щом се качи на ринга. Освен, че тогава юмруците почват да дейтстват, Тайсън показва и пиперливия си език. От обвинения към съперниците си, че са в комбина с Дявола, през заплахи, че е готов да причини сериозни травми, до "сватосването" на двамата боксьори Дейвид Прайс и Тони Белю.

В своя защита Тайсън казва, че иска да остави свой почерк. И определено е... забележим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
7
 
! Отговори
Цирк Глобус преди 8 години
Тези двамата едва ли се удариха 2-3 пъти в целия мач, то беше голямо обикаляне, голямо бягане на сам, на там, накрая Кличко се опита да го нокаутира с бутане и прегръщане, нито един удар не видях в този мач. Абсолютно нагласена работа за 30 милиона!!! Кличко разбира се си избра от кой да падне и го направи напълно умишлено. Сега ще ви кажа какво ще стане в бъдеще. Последния мач на Кличко, ще е срещу Фюри в който ще го нокаутира, а двамата ще разделят 200 милиона.
18
1
 
7
 
! Отговори
Браво на Римлянина преди 8 години
Каравана, джелезо, 14 бременности,пияница, побойник,дете Венецуела,побоища,много вярващ, кандидат за парламента,музикален...От друга страна заслужен отдих за Кличко след поредните милиони. Да си гледа детенцето и депресираната си женица. Иска ли бокс... спаринг с жена си "мажоретката" от сериала "Герои"- там тя играеше неунищожима (с брат си не трябва-оня ще го "ПОКУБРАТИ")Време е да намесим и политиката-братята Кличко могат да дадат шанс на Украйна, ама надали...Реванш...:)!?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клечкин го отнесе кат първомайски плакат... Сега ще види къде зимуват раците.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този островитянин направо се гъбаркаше с клечко. Направи го на мармалад!клечката не знаеше к'во става накрая... ***...
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кличко: "Продължаваме напред!" :))
14
3
 
11
 
! Отговори
Blago преди 8 години
Дали Пулев ще му застане и на Фюри в поза "щъркел" и ще му се изплези?
13
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще видите какво ще стане на реванша.Фюри ще бъде нокаутиран!Помнете ми думите.Сега ми се смейте, но като дойде реванша си спомнете какво съм написал тук!Колкото до ***, той горкия толкова си може, никакъв мач не е уреждал.Просто си е некадърник и слабак.Десетия в световната ранг листа в момента ако го хване ще го бие повече отколкото го би Кличко!
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кличко е напълно в правото си да им предлага пари за да печели! Това, че са се продали не е проблем на Кличко!Кличко Кличко Кличко Шампион!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубава биография, ама джипси.
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОЖЕ ДА ПИШЕТЕ МИНУСЧЕТА НО ПОЛЗА НЯМА!!!!ПУЛЕВ ПРИКЛЮЧИ ЗАВИНАГИ ОПОЗОРЯВАЙКИ БЪЛГАРИЯ С УРЕДЕНИЯ СИ МАЧ!!!!!ВСИЧКИ КОИТО ГЛЕДАХМЕ МАЧА ПУЛЕВ КЛИЧКО ВИДЯХМЕ ЕДНО ПИЕСНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В КОЕТО ЕДИНЯ ПОДСКАЧАШЕ А ДРУГИЯ СЕ ПРАВЕШЕ ЧЕ ЗАМАХВА ДОКАТО И ДВАМАТА СЕ ПАЗЕХА ДА НЕ СЕ НАРАНЯТ СЕРИОЗНО :DДЪРЖАВА НА ПРОДАЖНИЦИТЕ И БАЛАМУРНИЦИТЕ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ДОКАЗАНО!!!!!!! ХУБАЗО ЛОШО ТОВА СА ФАКТИТЕ ВИЖТЕ КОЙ НИ Е ПРЕМИЕР ПА ТОГАВА ГОВОРЕТЕ, ЧЕ НЕ Е ТАКА!!!!!1
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поветкин сигурно в момента е охрана на някое руско прасе - олигарх в нефтената индустрия.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези английски нрави - бащата и майката се биели, 14 бремености, само 4 оцеляват, други жени и деца - и това е Европа... И после всички са психически лабилни и нещастни сами по себе си. Боже ние май наистина си живуркахме добре зад желязната завеса.
7
2
 
2
 
! Отговори
dan преди 8 години
Истината е, че в мачове с милиони залози не се знае кой как играе и защо играе ...
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КЛИЧКО В ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР С ФЮРИ!! АЙДЕ АЙДЕ УРЕДИХМЕ ЛИ МАЧА ПОСЛЕ СИ ДЕЛКАМЕ ПАРИТЕ АЗ СЪМ ШЕФА А ЗА ЗРИТЕЛИТЕ ЕДНО ТАНЦОВО ХОРЦЕ КАТО С ПУЛЬО!!!!ДА БЕ ДА СЪГЛАСЕН СЪМ ОТГОВОРИЛ ФЮРИ И НА МАЧА ТАКЪВ МУ ФРАСНАЛ, ЧЕ ЗА ЖАЛОСТ НЕ ГО УБИЛ :D---------------------------БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОПОЗОРЕНА И ОТ ПУЛЬО ПО-ДОБРЕ ДА НЕ БЕШЕ СТИГАЛ ИЗОБЩО ДО УРЕДЕНИТЕ МАЧОВЕ С КЛИЧКО!!!!
5
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КЛИЧКО ОПОЗОРИ ВСЯЧЕСКИ БОКСА В ТЕЖКАТА КАТЕГОРИЯ С УРЕДЕНИТЕ МУ МАЧОВЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ДОСТА ГОДИНИ!!!!!!НАШИЯ ЕЛЕМЕНТАРНИК АКО НЕ СЕ БЕШЕ ПРОДАЛ НА ДЪРТАКА СЕГА ЩЕШЕ ДА Е СВЕТОВЕН ШАМПИОН!!!
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА ТОЗИ!!!!А НАШИЯ ПРОДАЖНИК СЕ ДАДЕ НА ДЪРТАКА ЗА ЕЛЕМЕНТАРНО ДЕЛЕНЕ НА ПАРИ НЯКОЛКО МИЛИОНА ПОВЕЧЕ!!! ***
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропусна си шанса Кобрата с Кличко!С тоя Фюри по-добре да не се закача, че ще има продължаваме в болницата!
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама Кубрата как го обезобразиха само за 5-6 минути, а?
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички видяхме как се прави!Само с лаене не става...и продължаване напред.Ако Фюри подбара нашия тлъст кресльо и ще е много интересно обезобразяване.