Лестър – футболната лудост на един град

Голът на Азар хвърли в екстаз феновете на "Лисиците"
6

Снимка: Reuters

Шампионът Челси направи трагичен сезон във Висшата лига на Англия, но именно на него се падна честта да реши спора за титлата тази година. Мачът срещу Тотнъм трябваше да покаже дали Лестър ще ликува за първи път в историята си. За Тотнъм оставаше надеждата, че ще победи съперника си и ще гони докрай първото място.

Тази надежда живееше сред запалянковците на "шпорите", а срещу нея стояха симпатиите на останалия свят. Въпреки, че и Тотнъм никога не е вдигал трофея след създаването на Висшата лига, неутралните запалянковци стискаха палци за Лестър, защото със сравнително малък бюджет и футболисти без звездни визитки пометоха всичко по пътя си. И от изпадащ отбор миналата година - през тази гледа от върха.

А там ги прати гола на Аден Азар на "Стамфорд Бридж" в 82-тата минута за 2:2. Гол, който отприщи футболната лудост в Лестър. Гол, с който феновете на "сините" от Лондон ще подиграват градските си съперници. Гол, който донесе някаква минимална утеха в един провален за Челси сезон.

Феновете на "Лисиците" заляха улиците с мощни викове: "Шампиони", къщата на топстрелеца на тима Джейми Варди бе заградена от щастливи лица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Лестър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотнъм не са сини а бели. Дълги години бяха с бял екип. 2 Всички лондонски отбори се мразят а и Тотнъм са еврейски отбор!!! Как няма да се радват привържениците на Челси. Все едно Левски да стопира ЦСКА за шампионската титла
3
2
 
33
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Истински спортисти а не като нашите ТИКВИ по чалготеките !
2
1
 
49
 
! Отговори
фергюсън преди 7 години
ЕТО ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ ФУТБОЛИСТИ ,КОИТО ИГРАЯТ С ДУША И СЪРЦЕ ,А НЕ КАТО НАШИТЕ *** И ЧАЛГАРИ !!
1
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележително, че можаха да го постигнат, браво на лисиците!