Гришо напусна Ролан Гарос в първи кръг след 5 сетова драма

Димитров изпусна два скрити мачбола и падна от Троицки
23 май 2016 18:56, Красимир Ангелов
91
Гришо напусна Ролан Гарос в първи кръг след 5 сетова драма
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6 от Виктор Троицки в мач от първи кръг на втория турнир от Големия Шлем за годината "Ролан Гарос". Нашето момче водеше с 4:2 гейма в четвъртия сет, в който изпусна два скрити мачбола.

Срещата започна чудесно за българина, който си взе подаването и осъществи ранен пробив във втория гейм, за да повтори упражнението малко по-късно, когато затвори първата част при 6:2 в своя полза.

За съжаление на хасковлията той беше пробит още на старта на втория сет и Троицки успя да затвърди пробива. В четвъртия гейм Григор направи великолепна къса топка и стигна до точка за пробив, но неговият противник вкара тежък сервис и се спаси, за да дръпне с 3:1 гейма.

Двамата продължиха да играят солидно при свой сервис, но в деветия гейм сърбинът стигна до два сетбола. Димитров отрази първия с топка на линията по правата, но малко след това намери мрежата и загуби частта с 3:6.

Третият сет започна по фантастичен начин за българина, който стигна до две точки за пробив и се възползва от втората, пласирайки мощен бекхенд на линията. Той се справи и при подаването си, за да отвори разлика от два гейма.

При 3:2 в своя полза Гришата беше затруднен, но се измъкна от равенството, пласирайки добри начални удари. Още в следващия си сервис гейм обаче нашето момче се вкара в неприятности, допускайки осма двойна грешка в мача и пробив, макар да водеше с 40-0.

Димитров дочака своя шанс и проби в 11-ия гейм, сервирайки след това за третия сет. Той набързо стигна до два сетбола и се възползва от първия, тъй като Троицки не успя да намери очертанията на корта при опит за къса топка - 7:5.

Добрата серия на българина продължи - той проби още в началото на четвъртия сет и след това удържа подаването си, за да премине и през трудния четвърти гейм, в който възстанови разликата от два гейма в своя полза.

Най-добрият ни тенисист стигна до две точки за пробив в следващия гейм, но не успя да съкруши противника си. От своя страна Троицки стигна до две точки за пробив и не пропусна, изравнявайки на 4:4. Двамата си размениха по един гейм, след което Григор стигна до два скрити мачбола, но ги профука и после беше пробит, губейки сета с 5:7.

В решителния пети сет първата ни ракета беше под напрежение, допусна ранен пробив и не успя да го върне до края, губейки частта с 3:6.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 7 години
Няма психика и манталитет на победител.Не му ли омръзна да губи?
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чух, че Григор искал да ходи на психолог... нищо няма да стане, ако е жена най-много да оправи и нея.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо е елементарно селско момче.Гледах го вчера и се чудих как е възможно един толкова прехвален тенесист да се победи сам- 12 двойни грешки и над 80 непредизвикани грешки.Това за хората ,които имат дори и елементарни познания по тенис означава само едно-аме не става момчето,толкова си може
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришo трябва да се насочи към турнирите от веригата Challenger с награден фонд 50-70 хиляди евро, там му е силата. Хем ще вземе някоя друга точка за ранглистата, хем някое друго евро.
67
2
 
5
 
! Отговори
Страхил преди 7 години
Балон под налягане,май ще се пука,копираш други ***,а мозък не може да го копираш,ако човек е глупав значи за винаги.
66
3
 
9
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Ех Гриша, една фуста те издъни.Така е . Все някога трябва да разбереш , че някой жени са лоши
65
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добрият спорист не тренира по баровете и не се опитва да измами родината си, която го е хранила и да се скрие в миша дупка в Монако.Просто няма стил и не му е дадено да печели. Всичко си има граници и всеки хитрец остава на сухо.
64
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** не е българин! Срамувам се от този селски хитрец! Държавата го подкрепяше, даде му над 600 000 лв и този нехранимайко на два пъти отказа да дойде на тенис турнира в БГ, а предпочете да иде с леля си на курорт, това показа пълно неуважение към родината и бг феновете! Не пишете повече за тоя, повече изобщо не ме интересува къде и с кой е играл!
63
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам чувството, че тия със "злобните коментари" и "какво си постигнал" са на Димитров баща му и някой заблуден фен. Не е възможно толкова много хора да са толкова изгърмели.
62
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, освен да злобее и плюе по своите, друго не може,
61
2
 
25
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Мом4ето е добро, но ве4е явно се изхаби....*** и главозамайването покрай първите победи му изиграха лоша шега....ина4е имаше бъдеще, но ве4е е под голяма въпросителна. Общо взето ще гледаме познатата ве4е пиеса Валери Божинова. Поне си е спестил добри пари досега...ако не ги е прахосал с ***.
60
5
 
4
 
! Отговори
радо преди 7 години
Вече много ми замириса на тото,май гришо е по тарикат от другите
59
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато човек е паднал има нужда някой да го вдигне. Трябва да бъде подкрепен. Не разбирам злобните коментари.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо весело лети, изпълнен с въздух и мечти!Взаимствано от една стара песен на Щурците!
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хризантеми, мои хризантеми,смеещи се восъчни принцеси.".............си пеела Лили Иванова докато чакала "Хризантемата" от Асково да и звънне.
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ракетата поне оцеля ли този път?
55
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надуха българските медии балончето около този посредствен псевдо-спортист, а сега вече друга песен пеят май май... Очаквайте до 6 месеца и Григорчето в чатове с разни "котараци". Направо да се премести в Белград при големия Котарак да си прави селфита там, че на там отиват нещата и при него.
54
2
 
12
 
! Отговори
БОКО преди 7 години
бРАВО ДРИАКАВИШО,ДАЛИ МОЖЕШ В СЛЕДВАЩИЯ ТУРНИР,ДА ОТПАДНЕШ ПРЕДИ ПЪРВИЯ КРЪГ,ТОГАВА ЩЕ ТЕ ПРИЗНАЯТ ЗА НАЙ-ДОБЪР
53
2
 
19
 
! Отговори
ъх преди 7 години
Голяма работа, че е милионер и живее в Монако. С тази игра ще свърши парите за нула време, а и Николета ще го зареже Дано е умен да скатае поне милион и да се пенсионира. И не съм хейтър. Яд ме е, че се развиваше и напредваше и изведнъж стана голямата родна звиздъ.То не бяха реклами, интервюта. Като го обърна и на курв***рлък ми стана ясно. Божинов - 2.
52
2
 
4
 
! Отговори
Клоун преди 7 години
Няма нищо, сега е свободен. С Никол ще дойде в Хюстън и ще я покаже на своите, а може и сватба да направи. Не бе, шегувам се:-)

Спонсорирани публикации